Cloud, On-premise & Azure

Als pionier op het gebied van datacenter dienstverlening biedt Unica Schutte ICT platformen waarmee opdrachtgevers hun ICT-voorzieningen virtueel kunnen benaderen en geen omkijken meer hebben naar het beheer.

Unica Schutte ICT beschikt over robuuste dubbel uitgevoerde datacenters, van waaruit opdrachtgevers worden voorzien van up-to-date programmatuur en alleen betalen voor de benodigde capaciteit. Vanzelfsprekend zijn de clouddiensten volledig naar de wensen en eisen van de organisatie in te richten en schaalbaar opgezet, om naar behoefte op- en af- te schalen. Dat kan in het aantal gebruikers, maar ook in functionaliteit door het inschakelen of uitschakelen van cloud diensten. 

Als cloud integrator levert Unica Schutte ICT niet alleen zijn eigen (private) cloud platform, maar integreert het ook on-premise ICT-omgevingen, public cloud platformen zoals Microsoft Azure, Infrastructure as a Service (IaaS) en andere hybride vormen. Op basis van de eisen en wensen formuleren de specialisten van Unica Schutte ICT een logisch migratiescenario dat past bij de specifieke situatie. Bedrijfsspecifieke ICT-applicaties kunnen uiteraard worden geïntegreerd. 

De monitoring en het beheer van de ICT-infrastructuur worden door de specialisten van Unica Schutte ICT uitgevoerd, zodat de infrastructuur optimaal beveiligd en beschermd is tegen actuele bedreigingen. Zowel onze datacenters als beheerorganisatie zijn gecertificeerd volgens strenge beveiligingsnormen zoals ISO-27001 en NEN-7510 en de rapportagestandaard ISAE-3402 (type 2). Als de organisatie de ICT-infrastructuur geheel of gedeeltelijk zelf wil blijven beheren, dan is dat uiteraard ook gewoon mogelijk.

Toepassingen

Een cloud platform is tegenwoordig een gangbare toepassing: bijna elke organisatie maakt gebruik van ICT-diensten uit de cloud, of heeft hele specifieke redenen om een lokale ICT-omgeving in stand te houden. Als pionier op het gebied van datacenter dienstverlening heeft Unica Schutte ICT kennis van veel verschillende vormen en zijn wij in staat die verschillende cloud- en/of on-premise oplossingen met elkaar te integreren.

Vaak is er sprake van een hybride omgeving, waarbij bedrijfsspecifieke applicaties uit het bestaande netwerk aan een cloud-platform gekoppeld moeten worden. In zo’n gecombineerde ICT-omgeving draaien de toepassingen op het gebied van kantoorautomatisering bijvoorbeeld in de cloud, maar de productieomgeving waarmee bedrijfsactiviteiten worden aangestuurd staan op de eigen locatie. Ook SaaS-toepassingen, de webvarianten die van steeds meer applicaties beschikbaar zijn, moeten daarop worden aangesloten. Unica Schutte ICT zorgt er dankzij jarenlange datacenter expertise voor dat deze verschillende oplossingen tot één werkend geheel worden geïntegreerd.

Voor veel organisaties betekent het gebruik van clouddiensten dat systemen en data gemigreerd moeten worden van een oude (lokale) omgeving naar een nieuwe (virtuele) omgeving. Dergelijke migraties vergen een goede begeleiding die Unica Schutte ICT biedt. Op basis van de wensen van een organisatie stelt Unica Schutte ICT een migratiescenario op waarmee een organisatie zo effectief mogelijk de ICT-omgeving kan moderniseren. Dat pad is voor elke organisatie anders, waarbij de continuïteit, veiligheid en schaalbaarheid van de ICT-omgeving de basiselementen zijn waar Unica Schutte ICT altijd rekening mee houdt.

De uitgebreide datacenter kennis van Unica Schutte ICT is ook beschikbaar voor het beheer van de ICT-omgeving: vanuit de omvangrijke Managed Services afdeling neemt Unica Schutte ICT het beheer volledig of gedeeltelijk voor zijn rekening. Daarmee biedt Unica Schutte ICT een totaaloplossing, of ontzorging op maat als een opdrachtgever specifieke behoeftes heeft of zelf een deel van het beheer wil blijven verzorgen. 

Toegevoegde waarde

Als one-stop-shop kan Unica Schutte ICT diverse cloud en on-premise ICT-omgevingen leveren en aan elkaar koppelen. In deze rol van cloud integrator valt Unica Schutte ICT terug op meer dan 25 jaar ervaring in ICT- en datacenter dienstverlening. Die expertise past Unica Schutte ICT onder meer toe in zijn eigen dubbel uitgevoerde datacenters, waar inmiddels het vierde generatie cloud platform actief is. 

Door het transparante kostenmodel en de verschillende cloud en on-premise mogelijkheden, biedt Unica Schutte ICT voor zowel grotere als kleinere organisaties een concurrerende oplossing. Dankzij de honderden bestaande opdrachtgevers die gebruik maken van de diensten van Unica Schutte ICT, zijn de hoogwaardige basiselementen continuïteit, veiligheid en schaalbaarheid standaard onderdeel van al onze oplossingen. Alle opdrachtgevers kunnen bovendien terugvallen op de omvangrijke Managed Services afdeling, waar afhankelijk van de klantbehoeftes het volledige of gedeeltelijke beheer van de ICT-omgeving plaatsvindt.