Consultancy & Ontwerp

Het ontwikkelen van een regeltechnische oplossing, die installaties regelt én die naadloos aansluit op het bedrijfsproces, begint met een goed advies. Door jarenlange praktische ervaring kunnen de technici van Unica Building Automation het juiste advies geven. Daarvoor maakt Unica Building Automation eerst een inventarisatie die bestaat uit:

  • uw wensen en doelstellingen;
  • de specifieke kenmerken van uw bedrijfsproces; 
  • de samenstelling, mogelijkheden en staat van de installaties.

Deze inventarisatie vormt  de basis voor een gedegen advies over de opzet of aanpassing van de meet- en regeltechnische installatie. De kennis van meet- en regeltechniek en de kennis over klimaat-, energie- en elektrotechnische installaties maken van Unica Building Automation een kundige, praktijkgerichte en merkonafhankelijke adviseur.

Ontwerp

Regelpanelen worden op basis van het meest recente tekenpakket EPLAN ontworpen en geassembleerd in de eigen werkplaats van Unica Building Automation. Naast het aanleggen van nieuwe installaties verzorgt Unica Building Automation ook ombouw, uitbreiding of vervanging van panelen op locatie. Deze aanpassingen kunnen meestal samen met de inbedrijfstelling in één werkgang worden uitgevoerd.

Unica Building Automation is specialist voor renovatie en upgrading van installaties. Wij adviseren niet alleen over verbetermogelijkheden, we kijken ook samen met onze opdrachtgevers naar de ideale verhouding tussen de initiële investering en de variabele onderhoudskosten.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat 75% van de klimaatinstallaties in gebouwen niet optimaal werkt. Installaties gebruiken gemiddeld 25% meer energie dan nodig is. Door een aanpassing in het ontwerp van de regeltechnische installatie kan een aanzienlijke winst worden behaald. Zo verdient een investering zich al snel terug.