Logistiek NAVO hoofdkwartier Brunssum

Logistiek NAVO hoofdkwartier Brunssum

Op 2 december 2022 is de spreekwoordelijke eerste schop de grond in gegaan voor de bouw van het nieuwe logistieke NAVO-hoofdkwartiergebouw in Brunssum. Met de bouw van het pand is een bedrag van 10 miljoen euro gemoeid. (bron: 1limburg)  Unica Building Projects Zuid heeft vorig jaar succesvol in samenwerking met Bouwbedrijf Borrenbergs uit Luyksgestel de tender gewonnen voor het realiseren van bovenstaand project. Het zal het tweede permanent bemande hoofdkwartier van de NAVO in Brunssum worden.
 

Het nieuwe logistieke hoofdkwartier zal onder meer ingezet worden voor coördinatie van troepen en materieel. Vanaf 2023 zal de bevoorrading van kleding, voeding, uitrusting, brandstof en geneeskundige verzorging vanuit Brunssum worden geregeld. Ook kunnen de basissen van Napels en het Amerikaanse Norfolk worden ondersteund bij inzet.
Het is de bedoeling dat het nieuwe stafgebouw in 2023 zal worden opgeleverd.


Het Rijksvastgoedbedrijf zal het project uitvoeren met behulp van hoofdaannemer Borrenbergs Bouwbedrijf BV. Unica Building Projects Zuid zal de gehele installatietechniek voor haar rekening nemen.