Unica speelt glansrol in Schaffelaartheater

Het Schaffelaartheater in Barneveld is een prachtig en sfeervol theater in het midden van het land. Het verkeerde de afgelopen jaren in zwaar weer. Samen met een enthousiast team van medewerkers en gebouweigenaar Muziek Theater Barneveld (MTB) is een nieuwe directie succesvol aan de slag met programma en gebouw. “Unica speelt erin een glansrol”.

“Verwarming, koeling, elektrotechniek, inbraaktechniek, brandmelding, horeca. Er zit ongelooflijk veel techniek in een theater”, vertelt Theo Sloof, een van de bestuursleden van gebouweigenaar Muziek Theater Barneveld. “Dat maakt het complex. Het is ondoenlijk om van al die onderdelen de juiste kennis van zaken in huis te hebben. Ik begrijp daarom heel goed waarom er geen fysieke controle was op het verrichtte onderhoud. De kennis en de tijd was er gewoon niet. Bij de zoektocht naar een nieuw bestuur was het daarom belangrijk dat er bedrijfskundige en technische kennis aan boord kwam. Ik ben jaren als zelfstandig ondernemer actief geweest in de wereld van de airconditioning. Als bestuurslid stel ik met veel plezier mijn kennis en ervaring beschikbaar.”

1-aanspreekpunt-aanpak
“Bij de start in maart 2018 kwam ik er al snel achter dat de bestaande partijen niet geschikt waren voor een professionele onderhoudscyclus”, gaat Theo Sloof verder. “Samen met de gemeente Barneveld en de beide andere ‘bewoners’ van het pand, de muziekschool en de Harmonie, hebben we in beeld gebracht waaraan een meerjarig onderhoudsplan moet voldoen. Met deze hernieuwde visie zijn we de markt opgegaan en zo zijn we bij Unica terechtgekomen. Het is prettig om met een partij te werken die zelf binding heeft met de regio. Maar nog belangrijker is de professionaliteit van Unica en haar ‘1-aanspreekpunt-aanpak’. Daardoor voelen wij ons echt ontzorgt. Het theater kan haar aandacht richten op de artistieke en commerciële kant in plaats van op een storing in de lift of een probleem met de verwarming. Unica neemt het uit handen en lost het zelf op of zorgt dat het wordt opgelost”.

Business draaien
“Het Schaffelaartheater zat jaren in zwaar financieel weer”, reageert Ronald de Wilde, directeur en programmeur van het theater. “Daar is het onderhoud bij delen op ingeschoten. Met de start van het nieuwe bestuur van MTB hebben we het rigoureus over een andere boeg gegooid door met Unica in zee te gaan. En daar zijn we heel blij mee. Unica kruipt in de huid van de klant om zo goed en breed mogelijk haar diensten in te zetten. Die hulp kunnen we goed gebruiken want vergis je niet, met 750 zitplaatsen is het Schaffelaartheater een volwaardig middelgroot mkb-bedrijf dat business moet draaien. Net als Theo breng ik de noodzakelijke bedrijfskundige kennis mee en hebben we een stevige sponsorbasis onder het theater gelegd en creëren we draagvlak bij bedrijfsleven en particulieren. Zo is het theater bij uitstek geschikt als locatie voor zakelijke evenementen. De grote zaal heeft 550 zitplaatsen, goede zichtlijnen, een podium voorzien van alle techniek en er is een kleine zaal en een gezellige foyer.”

Visitekaartje
“Met Unica hebben we een professionele dienstverlener in huis als het gaat om het beheer van het gebouw”, benadrukt Theo Sloof. “In het laatste kwartaal van 2018 hebben we met een inhaalslag op het technisch onderhoud en een juiste instelling van de klimaatregelinstallatie zelfs een aanzienlijke besparing op de energiekosten gerealiseerd. We zijn er trots op dat Unica op haar beurt ons theater kiest als locatie voor haar klantbijeenkomsten. Daarmee geven we echt een visitekaartje af dat we in de toekomst graag voor meer bedrijven willen afgeven.” “Samen gaan we het gebouw verbeteren en zien we de samenwerking als een wisselwerking op commercieel niveau”, zegt Ronald de Wilde enthousiast. “Er is sprake van een zakelijke samenwerking. We leren elkaar op die manier goed kennen en samen tillen we de techniek in het gebouw naar een hoger plan. Het fijne is dat zowel de mensen waarmee we contact hebben in het commerciële traject en de mensen die nu betrokken zijn bij de daadwerkelijke onderhoudswerkzaamheden, dat ook voor ogen hebben. Dat geeft echt een heel goed gevoel over de toekomst van dit theater. Ook het Schaffelaartheater gaat weer stralen. En Unica? Unica speelt daarin een glansrol”.

 

Van links naar rechts: Eric Warnies, Auke Krist, Henri van Middendorp, Lourens Ketting, Jan Willem Keur, Theo Sloof, Ronald de Wilde, Sander van Beek