Voorinspectie bij Ploeger Logistics van de (sprinkler) watertank

Voorinspectie bij Ploeger Logistics van de (sprinkler) watertank

Ploeger Logistics voorinspectie Unica Fire Safety

Als logistiek dienstverlener in Midden-Nederland verzorgt Ploeger Logistics Warehousing en Groupage vervoer binnen de Benelux (B2B). Op de locatie Harderwijk heeft Unica Fire Safety werkzaamheden verricht aan de (sprinkler) watertank. Dit is een locatie, bestaande uit een warehouse met kantoren, waar logistieke diensten continu doorgang vinden.

In opdracht van Ploeger Logistics heeft Unica Fire Safety met zusterbedrijf Boele Fire Protection een voorinspectie uitgevoerd. Gedurende deze inspectie heeft een duikersploeg de binnenzijde van de (sprinkler) watertank gecontroleerd. Het doel van deze inspectie is om, voorafgaand aan een C-inspectie, een optimaal beeld te verkrijgen van de inwendige staat. Daarnaast wordt de bedrijfszekerheid gewaarborgd. De watertank staat in het bandenhotel, welke Ploeger Logistics gebruikt voor opdrachtgever Kwik-Fit.

De uitdaging
Het uitvoeren van een voorinspectie is uitdagend, aangezien de buitenzijde van de gevulde tank door middel van een duikinspectie, inclusief endoscopisch live-onderzoek wordt gecontroleerd. Met dit onderzoek worden diverse factoren in kaart gebracht. Deze factoren bepalen welke werkzaamheden er nodig zijn voor de C-inspectie. Alle bevindingen worden aan de hand van een checklist vastgelegd en gerapporteerd, inclusief foto’s van eventuele afwijkingen.

Heldere communicatie en dienstverlenend
De reden dat Ploeger Logistics voor Unica Fire Safety heeft gekozen is door de heldere communicatie en dienstverlenende Instelling. "De communicatie is goed en er wordt snel teruggekoppeld. Bij vragen wordt er snel en kordaat gehandeld", vertelt Claudia van Bijsteren, Facilitair Coördinator bij Ploeger Logistics. Unica Fire Safety nam tijdens dit traject een adviserende rol in en was direct aanspreekpunt. Boele Fire Protection heeft als onderaannemer de werkzaamheden vervolgens opgepakt. Christiaan Koekoek, Sales Manager Technisch Beheer bij Unica Fire Safety en Izak van der Weelde, Uitvoerder bij Boele Fire Protection, waren betrokken bij deze uitvoering.

Het project is, ondanks verlate levering van de hoogwerker, voorspoedig verlopen: "In het project zijn tijdens de uitvoering geen tegenslagen geweest en we ervaren de dienstverlening daarom als goed en klantvriendelijk",  aldus Claudia van Bijsteren, Facilitair Coördinator bij Ploeger Logistics. Deze inspectie is in één dag uitgevoerd, waarna vervolgwerkzaamheden worden ingepland. We kijken terug op een prettige samenwerking!