Radboudumc bouwt aan zorg van de toekomst

Naast de huidige hoofdingang van het Radboudumc verrijst een gloednieuw hoofdgebouw van negen verdiepingen. Het Nijmeegse ziekenhuis wil vooroplopen in de vorming van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. De grote toename van beschikbare technologie en nieuwe behandelmethodes vragen om verandering in de zorg, onderzoek, onderwijs en huisvesting.

Impressie nieuwe hoofdgebouw Radboudumc
Impressie nieuwe hoofdgebouw Radboudumc (foto: EGM Architecten)

Noviteit in het nieuwe gebouw zijn de 150 slim ontworpen eenpersoons patiëntenkamers, die voldoen aan de principes van ‘healing environment’. Deze gepersonaliseerde kamers, die aangepast kunnen worden aan de wensen van de patiënt, gelden als belangrijke ondersteunende factoren voor de kansen op herstel. Ook over doelmatiger werken is nagedacht, bijvoorbeeld door alle kamers te voorzien van een tablet waarmee patiënten makkelijk kunnen communiceren met hun verpleegkundigen en het thuisfront.

Vanuit het consortium FourCare realiseert Unica samen met Trebbe, Van Wijnen en ENGIE Services de van 2019 tot en met 2021 het nieuwe hoofdgebouw voor Radboudumc.


Dit artikel werd gepubliceerd in ons relatiemagazine CommUNICAtie (voorjaar 2019).