Energie & Duurzaamheid
Home > Energie & Duurzaamheid

Gezonde gebouwen met een lage energierekening, dat wilt u toch ook?

Energieneutraal
In Europa is afgesproken dat de gebouwde omgeving in 2050 energieneutraal dient te zijn. Een enorme opgave waarbij samenwerking, technische innovatie en procesoptimalisatie een belangrijke rol spelen. Unica volgt de ontwikkelingen op de voet en helpt organisaties via langjarige samenwerking op weg naar energieneutraal. De route naar 2050 is een spannende, en Unica gaat deze graag met u aan.
 
Duurzame energie
Bij Unica kunt u rekenen op goed werkende klimaatinstallaties, een lage energierekening en een gezond binnenklimaat. Onze specialistische kennis van duurzame energietechnieken en jarenlange ervaring opgedaan in uiteenlopende ontwerp-, advies- en exploitatietrajecten staan hiervoor garant. Wij helpen u bovendien de CO2-uitstoot te reduceren en uw CO2-footprint te verkleinen. Wist u dat de gebouwde omgeving verantwoordelijk is voor minstens 30% van de CO2-uitstoot?
 
Levensduur
Het is belangrijk de levensduur van gebouwen zoveel mogelijk te verlengen. Daarom heeft Unica ook oog voor de eindgebruikers. Een aangenaam binnenklimaat zorgt immers voor een prettige woon-, werk-, winkel- en leefomgeving waardoor een gebouw langer in gebruik blijft.
 
Wij gaan graag samen met u de uitdaging aan om uw duurzame ambitie waar te maken. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.Rapporten: energie in de gebouwde omgeving
In opdracht van het ministerie van BZK heeft De Ruijter Strategie een onderzoeksrapport opgesteld in het kader van de lange termijn verkenning energie in de gebouwde omgeving. In het onderzoek zijn de trends en onderzekerheden voor de gebouwde omgeving in relatie tot energie bekeken (deel 1) en zijn op basis daarvan toekomstscenario’s opgesteld (deel 2). Beide rapporten kunt u hieronder downloaden.
 

Video: energiebesparing in de gebouwde omgeving
In het Energieakkoord is afgesproken dat de gebouwde omgeving in 2050 energieneutraal moet zijn. In onderstaande animatie ziet u vier scenario’s hoe we dat kunnen bereiken.Bron: De Ruijter Strategie, in opdracht van het ministerie van BZK | video: illustraties door Andre Snoei en geanimeerd door Cheta.WHITEPAPERS

nearly Zero Energy Buildings voor bestaand vastgoed
Unica gelooft in energieneutrale, gezonde gebouwen die rendement opleveren. Deze whitepaper biedt oplossingen voor de bestaande bouw en concrete voorbeelden.
Download whitepaper

Heb jij een aantrekkelijk profiel?
Energieprofielanalyse biedt 70% kans om te besparen op uw energierekening.
Download whitepaper

Komt een WKO bij de dokter
Onderzoek van Unica's WKO Dokter naar oorzaken van slecht functionerende WKO’s.
Download whitepaper

Behaalt uw WKO maximaal rendement?
Over de financiĆ«le analyse van een WKO, rendementen en risico’s. KLANTEN VERTELLEN

Zwembad De Kiefer stookt op hout

Dit zwembad in Dedemsvaart wordt duurzaam verwarmd door de verbranding van houtpellets in een biomassa-installatie van Unica.

UvA realiseert duurzaamheidsambitie dankzij WKO
De WKO-centrale op het Amsterdam Science Park levert warmte en koude aan de Universiteit van Amsterdam, een laboratorium en het Matrix Innovation Center.

Duurzaam comfort voor bewoners Eltheto
Warmte-koudeopslag verkleint de CO2-footprint van het nieuwe zorgcomplex Eltheto in Rijssen en biedt de bewoners maximaal comfort.


 
OPLOSSINGEN
 
 
nearly Zero Energy Buildings
Oplossingen voor het realiseren van energieneutrale, gezonde gebouwen die rendement opleveren. Zowel voor bestaand vastgoed als nieuwbouw.
E-mobiliteit
Slimme oplossingen voor elektrisch rijden, waarmee u overbelasting voorkomt en grip houdt op de energiekosten. 

Informatie voor energieafnemers
Voor bewoners en ondernemers op specifieke locaties heeft Unica speciale websites ingericht.
BREEAM-NL
BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van uw gebouw te bepalen. Lees meer

Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam
Vragen? Bel gratis
0800 - 223 33 33
of vul het contactformulier in.