PCT Koudetechniek opent vestiging in Emmen | Unica

PCT Koudetechniek opent vestiging in Emmen

PCT Koudetechniek opent vestiging in Emmen

PCT Koudetechniek, een toonaangevend Nederlands bedrijf in koeltechniek, opent een vestiging in Emmen. Met de nieuwe vestiging wil PCT de markt in koel- en koudetechniek gaan bedienen in Noord- en Midden-Nederland. PCT is een van de grotere spelers in koeltechnische installaties in ons land. Het bedrijf telt 40 medewerkers en is voornamelijk actief in de voedingssector. Vanaf 1 oktober jl. is het bedrijf gevestigd aan de Waanderweg 34 in Emmen. 

Alle disciplines in koudetechniek in huis 
PCT Koudetechniek gaat met een team van 8 medewerkers van start in Emmen. Het andere kantoor van PCT is gevestigd in Deurne en Emmen is de 2e vestiging van het bedrijf. Opgericht in 1984 verzorgt PCT de complete engineering & ontwerp, fabricage, montage, installatie, serviceverlening en losse leveringen van koudetechniek. De onderneming ontwikkelt ook software voor de besturing en visualisatie van koel- en vriesinstallaties. PCT werkt voor tientallen grote bedrijven in de proces- en voedingsmiddelenindustrie. 

Veel kansen in Noord- en Midden-Nederland 
Raimond Lubbers, directeur van PCT Koudetechniek, voegt toe: “Wij zien veel kansen in Noord- en Midden-Nederland op het gebied van koudetechniek. We zijn dan ook trots om onze 2e vestiging in Emmen te openen. Er is veel industriële bedrijvigheid in deze omvangrijke regio waar Emmen, Groningen, Zwolle en de regio Twente belangrijke kerngebieden zijn. Wij bedienen bovendien klanten in heel Nederland en kunnen met de nieuwe vestiging nog dichter bij onze klanten opereren. Het aantal toepassingen waar koeltechniek wordt gebruikt groeit en er is steeds meer vraag naar zo duurzaam mogelijke installaties.”

Steeds relevanter vakgebied 
Koeling speelt een essentiële rol in de voedselverwerking maar ook in de hoogwaardige procesindustrie is een nauwkeurige temperatuurbeheersing vaak een vereiste. Expertise in koeltechniek is ook relevant voor andere toepassingen zoals de koeling van datacenters, het conditioneren van laboratoria en operatiekamers en industriële omgevingen. 
 

Groepsfoto team PCT Koudetechniek in Emmen

Over PCT Koudetechniek 
PCT Koudetechniek, met kantoren in Deurne en Emmen, is een dynamisch en flexibel bedrijf dat zich sinds de oprichting in 1984 richt op koeltechniek in de breedste zin van het woord. PCT heeft alle disciplines in huis, van reguliere koelcel tot complexe installatie en van advies tot reparatie en onderhoud aan bestaande installaties. PCT werkt voor tientallen toonaangevende (inter)nationale partijen in de voedselverwerking, logistiek en distributie zoals Aviko, Bavaria, Delicia, GEA Food Solutions, Jumbo Supermarkten, Remia, Sligro en Smilde Foods. 

Sinds 2020 is PCT Koudetechniek onderdeel van Unica Industry Solutions. Met de aansluiting bij Unica is het als een van de weinige partijen in de markt in staat om een breed landelijk product- en dienstenaanbod aan te bieden. Met bijna 3.700 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.