Over Unica

Wat hebben vraagstukken op het gebied van energie, kantoorbezetting, de verduurzaming van gebouwen, ICT en gezonde leef- en werkomgevingen met elkaar gemeen? Ze kunnen allemaal worden opgelost met behulp van techniek. Unica biedt als allround technisch dienstverlener een passend antwoord op al deze technische vraagstukken. En met het netwerk van bedrijven is Unica altijd dichtbij.

Integrale dienstverlening
Unica is sterk in integrale dienstverlening. Eerst worden de wensen en behoeften in kaart gebracht. Vervolgens zoekt Unica een oplossing op maat waarbij opdrachtgevers kunnen rekenen op uitgebreide expertise op het gebied van onder meer energie, ICT, beveiliging, installatietechniek en projectmanagement. Uiteraard biedt Unica een geïntegreerde aanpak om te voldoen aan alle wensen op het gebied van comfort, veiligheid, communicatie, duurzaamheid, gezonde gebouwen én kostenreductie. 

Duurzame samenwerking
Als allround technisch dienstverlener streeft Unica naar continuïteit. Dit doen we elke dag in de vorm van kwalitatieve dienstverlening en lange termijn samenwerkingsverbanden. Unica is een betrouwbare partner waar opdrachtgevers op kunnen bouwen, nu en later. Want, samen maken we de toekomst.

Triton
Sinds 2017 heeft Triton een meerderheidsaandeel in Unica.Triton is een internationale investeringsmaatschappij die is opgericht in 1997. Het bedrijf wil bijdragen aan de opbouw van betere bedrijven voor de langere termijn door middel van partnerschap. Triton investeert in middelgrote bedrijven met een management in Europa, die vallen binnen de sectoren Industrie, Zakelijke dienstverlening en Consumentenproducten / Health. De ongeveer 100 investeerders van Triton omvatten onder meer pensioenfondsen, staatsfondsen, verzekeringsmaatschappijen en private vermogensfondsen. Triton stelt milieu-, sociale en governance-criteria in investeringsoverwegingen en besluitvormingsprocessen die helpen waarde op de lange termijn te behouden. Sinds de oprichting heeft Triton meer dan 60 investeringen gedaan en meer dan 260 overnames ondersteund. Ga voor meer informatie naar de Triton-website.

Unica in cijfers

  • omzet in 2020: ca. € 539 miljoen
  • aantal medewerkers: ca. 3.000
  • landelijke dekking met meer dan 25 vestigingen
  • netwerk van meer dan 35 bedrijven verdeeld over 9 bedrijvenclusters