Procescontrol

Hardware design
De aansturing van het proces moet robuust zijn en de dynamiek van het proces moeiteloos aankunnen. Het gaat daarbij om een doordachte interface tussen equipement en software. De integrale aanpak van Unica Industry Solutions helpt hierbij. Voor de ombouw en modificaties aan installaties worden de doorlooptijden zo kort mogelijk gehouden. Unica Industry Solutions ontwerpt standaard in Eplan P8, waarin eigen databases zijn opgenomen voor snelle ontwerpen van hoge kwaliteit.

Instrumentatie
Kennis van veldapparatuur is essentieel. In de procesindustrie gaat het vaak om het meten van drukken, temperaturen, flows en niveaus. In machinebouw gaat het vaak om het (snel) detecteren en meten van mechanische objecten. In feite zijn de veldcomponenten de voelsprieten van het proces. De inbedrijfstellers van Unica Industry Solutions zorgen voor een optimale instelling van de procesapparatuur.

Drive technology
Het aansturen van motoren gaat vaak via frequentiedrives. Hierdoor is het proces perfect te regelen. De toepassingen zijn divers: van groot tot klein, high precision en in grote diversiteit van snelheid.

Machineveiligheid
Veiligheid van personen is voor elk productiebedrijf essentieel. Helaas gebeuren er jaarlijks nog veel bedrijfsongelukken. Unica Industry Solutions kan ondersteunen bij het veilig maken en houden van industriële installaties en machines. Unica Industry Solutions ontwerpt volgens de laatste SIL en PL normen en de bijbehorende documenten dienen als basis voor het technisch constructiedossier, zodat opdrachtgevers te allen tijde de veiligheid kunnen aantonen.

Paneelbouw
De eigen paneelbouw van Unica Industry Solutions zit dicht bij de engineeringsafdeling, om een hoge flexibiliteit en kwaliteit te kunnen garanderen. Vaak installeren de monteurs de panelen zelf in het veld, zodat de snelheid en kwaliteit gewaarborgd blijft. Alle panelen worden volledig getest en voorzien van testrapporten. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan daarbij vanzelfsprekend voorop. Naast besturingspanelen voor de food, proces- en machinebouw produceert Unica Industry Solutions ook hoogwaardige besturingspanelen voor de scheepsbouw. Voor meer informatie of voor aanvragen kunt u direct contact opnemen via paneelbouw@unica.nl

Montage
Elektromontage vergt in elke omgeving andere specifieke vaardigheden en kwaliteit. In een food productie-omgeving is montage volgens HACCP of EHEDG belangrijk, zodat het proces onder hygiënische omstandigheden plaatsvindt. In explosiegevaarlijke omgevingen wordt ontworpen en gebouwd volgens de ATEX richtlijnen. Daarnaast ondersteunt Unica Industry Solutions ook technische diensten voor modificaties en NEN3140 aanpassingen. Staan uw installaties (ook) in het buitenland ? Geen probleem: Unica Industry Solutions gaat gewoon met zijn opdrachtgevers mee de grens over!