Industrial Automation

De industrie wordt steeds intelligenter. Van producenten wordt verwacht dat ze volledige controle hebben over hun productieproces. Nieuwe procesinstallaties zijn volledig op IP gebaseerd en daardoor geschikt voor koppeling naar het Industrial Internet of Things (IoT). Deze koppeling moet wel slim opgezet worden waarbij direct aandacht is voor de beveiliging ervan. Integratie tussen productie en kantoor is een standaard vereiste en inzicht in de continue verbetermogelijkheden is noodzakelijk om te kunnen blijven produceren.

PLC
De programmeurs van Unica Industry Solutions beheersen de meest gangbare PLC’s, zoals Siemens S7, PCS7 en zelfs nog de oude S5-serie. Unica Industry Solutions is sterk in migratietrajecten van Siemens S5 naar S7. Daarbij wordt ontwikkeld in een TIA-portal-omgeving in combinatie met de failsafe serie, zodat nieuwe installaties gemakkelijk kunnen voldoen aan de nieuwste machineveiligheidsnormen. Daarnaast ontwikkelt Unica Industry Solutions regelmatig oplossingen met Allen Bradley, Siemens, Mitsubishi, Beckhoff en Omron.

Een krachtig functioneel ontwerp is de basis voor een stabiele installatie en een snelle inbedrijfstelling. Daarbij is het belangrijk dat het ontwerp voor iedereen goed te begrijpen, dus voor zowel gebruikers als beheerders van de installatie. Ontwikkeling gaat op basis van typicals en vaak wordt een belangrijk gedeelte automatisch gegenereerd. Dit voorkomt fouten en maakt het mogelijk om tegen lagere kosten te ontwikkelen.

SCADA
Procesvisualisatie (SCADA) wordt steeds belangrijker. Waar installaties vroeger met drukknoppen werden bediend, gaat tegenwoordig alles via PC’s of via industriële touchpanels. Gebruikers zijn thuis immers ook gewend aan tablets en smartphones, dus ook in de industrie wordt dit belangrijk. Grafisch sterke en intuïtieve bediening zorgt ervoor dat complexe  installaties eenvoudig te bedienen zijn. De nieuwste ontwikkelomgevingen kunnen visualisaties in HTML5 weergeven op iedere device. Dit maakt bediening op afstand mogelijk. Ook de procesrecorder doet recentelijk zijn intrede. Daarmee is het mogelijk om een situatie op een willekeurig moment in het verleden terug te zien en te analyseren waar iets is mis gegaan.

Unica Industry Solutions ontwikkelt deze oplossingen met Wonderware, WinCC, Zenon, Citect en iFix.

MES
Een Manufacturing Execution System (MES) vormt de intelligente laag tussen kantoor- en productieautomatisering. Klantorders komen automatisch uit het ERP-systeem en worden omgezet naar productieorders, die als ‘batches’ door het gehele productieproces lopen. Hierdoor zijn productieorders optimaal te volgen en is exact duidelijk welke en hoeveel doseringen er zijn gedaan en onder welke omstandigheden het product is geproduceerd. Daarmee kan het gehele proces perfect geoptimaliseerd worden voor iedere specifieke klantvraag. Alle handelingen zijn via track & trace optimaal te volgen zodat opdrachtgevers kunnen voldoen aan wet- en regelgeving. Voor de farmaceutische industrie en high care foodindustrie kunnen organisaties daarmee voldoen aan strenge regelgeving, zodat de productveiligheid altijd gegarandeerd is.

MES / Wonderware-specialist Pro-Fa Automation is één van de gespecialiseerde bedrijven van Unica met specifieke expertise op het gebied van MES en SCADA.