Arnout Vink benoemd tot directeur QHSE, Security & Risk bij Unica | Unica

Arnout Vink benoemd tot directeur QHSE, Security & Risk bij Unica

Arnout Vink benoemd tot directeur QHSE, Security & Risk bij Unica

Arnout Vink
Arnout Vink


Met ingang van 1 juli a.s. is Arnout Vink (42) aangesteld als directeur QHSE (Quality, Health, Safety & Environment), Security & Risk van Unica. In die rol krijgt Arnout ook zitting in het Executive Committee (ExCo) van de technisch dienstverlener.

Veiligheid op veel gebieden steeds belangrijker

In deze nieuw gecreëerde positie wordt Arnout verantwoordelijk voor het domein integrale veiligheid binnen Unica. Het belang van het thema veiligheid groeit op allerlei terreinen zoals informatiebeveiliging en risicomanagement en wordt een steeds prominentere factor in de bedrijfsvoering en dienstverlening van Unica. Om alle activiteiten op het gebied van veiligheid te stroomlijnen, is voor dit domein een nieuwe directiepositie gecreëerd.

Arnout heeft veel operationele ervaring in het securitydomein. Hij is sinds 2014 bij Unica actief en is een van de grondleggers van Unica Special Security Projects. Dit bedrijf realiseert de Defensie Bewakings- en Beveiligingssystemen (DBBS) in samenwerking met Thales. Als operationeel directeur heeft hij mede de organisatie opgezet om dit meerjarenproject zo optimaal mogelijk ten uitvoering te brengen. Als hoofd beveiligingsfunctionaris van het Landelijk Beveiligingsteam was Arnout ook betrokken bij de risicobeheersing van andere gevoelige opdrachten binnen de Unica Groep. De nieuwe directiefunctie waarin veiligheid, kwaliteitsborging en risicobeheersing samenkomen is een logische vervolgstap in zijn carrière.

Brede portefeuille
Arnout wordt verantwoordelijk voor de afdeling Quality, Health, Safety & Environment (QHSE), alle security activiteiten inclusief het domein informatiebeveiliging en voor het opzetten van risk management. In zijn nieuwe positie wordt Arnout onderdeel van het Executive Committee, van waaruit de coördinatie van de Unica Groep plaatsvindt. Naast de Raad van Bestuur zijn in dit centrale managementteam ook vertegenwoordigers van alle bedrijvenclusters en de shared services opgenomen.

Arnout licht zijn aanstelling toe: “De vakkennis en ervaring die ik tot dusver op het gebied van security en management heb opgedaan kan ik blijven inzetten in deze nieuwe directiefunctie. Het creëren van deze positie geeft aan dat Unica een verdere professionaliseringsslag op dit gebied wil maken. Ik ben blij dat ik daar de komende jaren samen met mijn team verder invulling aan mag geven.”