Toegangscontrolesystemen van Unica Access & Security

Toegangscontrole-systemen

Toegangscontrole-systemen

Toegangscontrole beperkt de toegang tot een woning, gebouw of ruimte tot geautoriseerde personen. Mechanische middelen zoals sloten en sleutels of toegangscontrolesystemen zoals een tourniquet zijn voorbeelden van fysieke toegangscontrole.

Toegangscontrole is een kwestie van wie, waar en wanneer. Een toegangscontrolesysteem bepaalt wie er een ruimte binnen mag komen of verlaten, waar dit mag en wanneer dit mag. Het is met mechanische sluizen en sleutels niet mogelijk om veel beperkingen in te stellen. Bovendien bevatten ze geen gegevens van de sleutel die op een specifieke deur wordt gebruikt, en sleutels kunnen gemakkelijk worden gekopieerd of overgedragen aan een onbevoegde persoon. Wanneer een mechanische sleutel verloren gaat of de sleutelhouder niet langer bevoegd is om het beschermde gebied te gebruiken, moeten sloten dan ook vaak worden vervangen.

Toegangscontrolesystemen bieden de mogelijkheid om te weten wie, waar en wanneer een gebouw of terrein betreden heeft. Met de toegangscontrolesystemen van Unica Access & Security kan op een beheersbare en gebruiksvriendelijke manier toegang worden geregeld. De digitale aanwezigheidsregistratie, in combinatie met een persoonlijke toegangsbadge en een afmeldsysteem bij een calamiteitenzuil buiten het terrein, geeft snel en efficiënt inzicht wie het terrein verlaten heeft – en wie niet. Unica Access & Security kan een ontruimingsmodule koppelen aan de toegangscontrole, wat voor tijdswinst zorgt tijdens evacuaties en kosten bespaart.