PSIM Physical Security Information Management van Unica Access & Security

PSIM

PSIM

Physical Security Information Management (PSIM)
Sommige veiligheidsproblemen zijn te complex om door slechts één systeem te worden aangepakt. Samenwerking vanuit meerdere disciplines is dan noodzakelijk om tot een adequate aanpak te komen. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, gebruikersinterface, database of netwerk. Door hiervan gebruik te maken kan de aanpak van beveiligingsvraagstukken in positieve zin worden beïnvloed.

Met een Physical Security Information Management (PSIM) platform integreert Unica Access & Security verschillende beveiligingssystemen via één uitgebreide gebruikersinterface. Hierdoor is dit platform de oplossing voor een integraal beveiligingsbeleid. PSIM is een open source oplossing die Unica Access & Security fabrikantonafhankelijk realiseert. Daarnaast biedt het systeem meer dan 450 beschikbare interfaces.

Integrale veiligheidstoepassingen
Een PSIM platform kan eenvoudig worden geïntegreerd in alle soorten netwerkomgevingen. Bovendien kan PSIM gekoppeld worden aan allerlei andere technische installaties en software, zoals Priva, Bacnet, KNX, AutoCAD en Google Maps. Dit maakt PSIM tot een informatiemanagementpakket waarmee veel situaties het hoofd kan worden geboden. Naast een hogere mate van veiligheid levert PSIM ‘business intelligence’ op waarmee bedrijfsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden. Dat is ideaal voor bedrijfsverzamelgebouwen, grote kantoorcomplexen, industriële omgevingen, winkels en culturele instellingen.

Security management
Dankzij de modulaire opbouw kan de bedrijfsbeveiliging met PSIM efficiënt georganiseerd worden. Zowel ‘horizontaal’ als ‘verticaal’ is het systeem klant specifiek aan te passen, zodat met een lage investering gestart kan worden en al naar gelang de behoeften uitbreidingen kunnen worden gedaan. PSIM verandert installaties in een informatiecentrum. Het systeem is gebruiksvriendelijk en leidt de weg naar een uniforme en mobiele manier van beveiliging en beheer. Overzichtelijk, snel, compleet en betrouwbaar zijn sleutelwoorden.