Derde fase project De Waalboog in Nijmegen van start | Unica

Derde fase project De Waalboog in Nijmegen van start

Aan de Groesbeekseweg in Nijmegen-Oost bevindt zich zorglocatie Joachim en Anna die beheerd wordt door stichting De Waalboog

Gebouw Hazelaar

Aan de Groesbeekseweg in Nijmegen-Oost bevindt zich zorglocatie Joachim en Anna die beheerd wordt door stichting De Waalboog. Al enkele jaren is Unica Building Projects daar met partner Giesbers Ontwikkelen en Bouwen bezig met de uitbreiding en verdere ontwikkeling van dit zorgcomplex.

Op deze zorglocatie wonen veelal ouderen met complexe zorgvragen zoals dementie in combinatie met ernstige gedrag- en psychische problemen of chronische ziekten. De bewoners zullen ieder hun eigen studio krijgen, voorzien van alle benodigheden. Daarnaast zijn er centrale ruimtes aanwezig waar de bewoners gezamenlijk en onder begeleiding tijd kunnen doorbrengen. Alle ruimtes zijn volledig ingericht naar de behoeftes van de bewoners. 

Samen met een volledig team van experts op het gebied van Elektro- en Werktuigbouwkunde werken we hier intensief aan de realisatie van een prachtig project, zowel voor onze opdrachtgever als voor de eindgebruikers: de bewoners die hier met veel vreugde gaan wonen. Het gehele project is in 3 achtereenvolgende fases in gedeeld waarin 6 nieuwe gebouwen worden neergezet. Fase 1 en 2 zijn succesvol afgerond, en momenteel zetten we met enthousiasme onze inspanningen voort in fase 3, die tevens de laatste fase van het volledige project is. Deze fase omvat de constructie van gebouwen Zilverspar en Brink. 

Gebouw Zilverspar volgt qua ontwerp de lijn van de voorgaande fasen, terwijl gebouw Brink iets meer aandacht vereist op het gebied van engineering en enkele aanpassingen ten opzichte van de eerder gebouwde structuren. Gebouw Brink herbergt namelijk diverse afwijkende ruimtes, zoals een dagbehandeling, een fysiotherapieruimte, een tandartspraktijk, ruime kantoorfaciliteiten en een brasserie met bijbehorende keuken. Deze ruimtes wijken af van het standaardontwerp. Het is van essentieel belang om voor iedere ruimte een optimaal klimaat te waarborgen, zodat het aansluit bij de specifieke functie.

Begin 2025 zal de laatste fase opgeleverd worden, waarna het volledige project De Waalboog voor Unica Building Projects Zuid gereed is. We gaan ons uiterste beste doen om ook in deze laatste fase weer iets moois neer te zetten met z’n allen.