Industrie & Techniek | Unica

Industrie & Techniek

Industrie & Techniek

Als een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland is de technische en industriële sector voor Unica een belangrijk werkgebied. Unica werkt met tal van opdrachtgevers in deze veelzijdige sector samen en levert integrale diensten op maat. Unica kan daarbij ondersteunen in industriële oplossingen (procesdesign, werktuigbouwkundige installaties, industriële automatisering, machineveiligheid, paneelbouw en -montage), gebouw gebonden oplossingen (cleanrooms, ICT, technisch beheer, brandveiligheid, security en duurzaam beheer) en complete procesinstallaties.

Efficiënt, veilig en duurzaam produceren
Unica Building Projects heeft jarenlange kennis van en ervaring met het ontwerpen en realiseren van alle gebouw gebonden installaties voor zeer uiteenlopende productieomgevingen in o.a. de voedingsmiddelenindustrie, proces- en maakindustrie als ook ervaring in het realiseren van cleanrooms en laboratoria in de verschillende classificaties. Dit alles met als doel om uw productiemachines en productieomgeving optimaal en betrouwbaar te laten presteren. De multidisciplinaire projectteams van Unica Building Projects voeren samen met opdrachtgevers de regie over het ontwerp en de realisatie van alle installaties nodig voor een optimale omgeving en aansluiting van het productieproces. Uiteraard wordt er in het ontwerp gekeken naar duurzame opties en alternatieven en hebben wij oog voor het minimaliseren van de exploitatiekosten. Daarnaast zorgt Unica Building Projects voor de aanleg en de optimale beveiliging van de netwerkinfrastructuur voor zowel productie- als kantoorautomatisering.
 
Performance-garantie
Unica Building Projects ontwerpt alle gebouw gebonden installaties op basis van een 3D-informatiemodel (BIM) zodat tijdens deze fase al inzicht gegeven wordt in het ontwerp en alle voorzieningen goed gecoördineerd en afgestemd kunnen worden met zowel de gebruikers als ook  de leveranciers van de procesapparatuur om zo in één keer het juiste resultaat te waarborgen. In het bouwproces staan kwaliteit, duurzaamheid en efficiency voorop en daarom wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van prefabricage. Unica Building Projects werkt met één integraal aanspreekpunt die alle disciplines vertegenwoordigt en zo het communicatieproces vereenvoudigt. Daarnaast bieden wij u een performance-garantie op de gerealiseerde installaties op basis van onze verificatie- en validatieprocessen zoals opgenomen in onze commissioning plannen.