Industrieel produceren | Unica

Industrieel produceren

Industrieel produceren

Tijd is kostbaar, zeker in bestaande gebouwen mogen (productie) processen niet onnodig lang stilstaan. Door het vertalen van het door de opdrachtgever gekozen productieontwerp in repeterende digitale bouwstenen is Unica Building Projects in staat om met hoge snelheid kant-en-klare oplossingen te realiseren in de proces- of productieketen.

Voordelen fabrieksmatig produceren
Onze kennis is gebundeld in een ontwerp. Vanuit het ontwerp worden allerlei installatiedelen buiten de bouwplaats fabrieksmatig geproduceerd, gemonteerd en getest. Op het moment dat de installatiedelen gereed zijn worden de kant-en-klare modules verscheept naar de bouwplaats. De doorlooptijd en ruimtebehoefte op de bouwplaats nemen hierdoor af. Het fabrieksmatig produceren van modules zorgt ook voor veel minder overlast voor de omgeving omdat de transportbewegingen naar de bouwplaats verminderen.

BIM-ontwerp is de basis
Net zoals bij reguliere engineering vormt een volledig uitgewerkt BIM-ontwerp de basis. Unica heeft veel kennis in huis die gebruikt wordt bij nieuwe opdrachten. Zo wordt er constant geoptimaliseerd, zoals bij de installatietechnische gangmodules, het metalstud toilet en de stekerbaar elektrotechnische installaties.

Met het optimaliseren van onze werkwijze middels technologische, organisatorische en sociale processen zijn wij continu bezig.

 

Installatietechnische gangmodules

Impressie digitale bouwstenen: Gangsmodules inclusief beugelplan volledig uitgewerkt in BIM