Jouw zorgorganisatie

Dat de ICT-omgeving voor de zorg van levensbelang is, mag duidelijk zijn. In de zorg zien we dat de wet Zorg en Dwang die sinds januari 2021 is ingegaan een belangrijke rol speelt in beperkingen van bewegingsvrijheid en het uitvoeren van toezicht op cliënten. Zaken die zorgorganisaties dwingen tot het anders vormgeven van zorg. Meer bewegingsvrijheid bieden, tenzij die vrijheid een gevaar kan betekenen, en toezicht (met bijvoorbeeld camera’s) alleen als er gevaar dreigt. Zorgalarmering die via onder andere sensoren registreren en in geval van nood een signaal afgeven, kan van levensbelang zijn. 

Door leefcirkels per cliënt toe te passen, kan de gewenste alarmering in geval van overschrijding snel tot stand gebracht worden. Bij valdetectie is het van belang de alarmering bij de juiste zorgmedewerker uit te laten komen, het automatisch openen van bijvoorbeeld deuren en het direct inzicht geven in het zorgdossier dat op dat moment ook bijgewerkt moet kunnen worden. De beschikbaarheid van al deze functionaliteiten is sterk afhankelijk van een stabiele, goed functionerende ICT-omgeving, waar de zorg 365x24x7 op moet kunnen vertrouwen. Een infrastructuur die tegenwoordig vaak hybride is doordat applicaties en servers nog op locatie staan, communiceren met het steeds groter wordende landschap van SaaS-applicaties en Cloud-diensten.

Het platform dat bij jouw organisatie past 

Het zorgpersoneel is tijdens het uitvoeren van taken steeds mobieler, alarmeringen worden afgeleverd op smart devices die in verbinding staan met de ICT-omgeving. Om steeds efficiënter en foutloos te werken worden bijvoorbeeld barcodes direct bij de uitgifte van medicatie uitgelezen en in het zorgdossier verwerkt. Alles ter plekke, over diezelfde infrastructuur. Het optimaal beschikbaar houden van die infrastructuur, door monitoring en adequaat reageren, maar ook het kunnen adviseren en inrichten van deze infrastructuur is iets waar Unica ICT Solutions in voorziet.  

Wij helpen jou (ont)zorgen 

Additioneel kunnen we ook jouw beheerafdeling of servicedesk ontzorgen, bijvoorbeeld door het aanmaken van gebruikers, het toekennen van rechten of door het aanbieden van applicaties vanuit een keuzemenu verder te automatiseren. Zo krijgt jouw eigen beheerafdeling meer tijd om zich te richten op het bieden van functionele ondersteuning van personeel in plaats van bezig te zijn met vaak tijdrovend technisch beheer. Ons Netwerk Operating Center (N.O.C.) is passend voor de zorg, 24x7 operationeel en voorziet in een proactieve dienstverlening. Met onze expertise blijf je daarnaast op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Wij sparren regelmatig met jouw zorgorganisatie over wat er op technologisch gebied verandert en welke relatie dat heeft tot nieuwe wensen of ontwikkelingen in de organisatie. Wij zijn in staat om op elk niveau, van technisch tot bestuurlijk, met jouw zorgorganisatie in overleg te gaan. Alles om jouw zorgorganisatie en de zorg die jij wilt leveren mét ICT te helpen. 

Ook werken met een ICT-omgeving die bij jouw zorgorganisatie past?

Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.