Whitepapers | Unica

Whitepapers

Whitepapers


 

De security uitdagingen van 2024

De feestdagen in december kenmerken traditiegetrouw de overgang naar het nieuwe jaar; het is een moment om even terug te kijken, maar vooral ook vooruit te kijken. Op het vlak van IT-ontwikkelingen en bijbehorende security-uitdagingen heeft 2023 zich zeker als een interessant jaar bewezen en is daarmee ook een opmaat richting 2024. In deze whitepaper kijkt onze specialist op het gebied van security en networking, Hendry Scholing, dan ook graag met je vooruit wat 2024 aan uitdagingen gaat geven en stipt aan waar het niet onverstandig is voor deze ontwikkelingen aandacht te hebben. > Download jouw gratis exemplaar hier


 

Geef je beveiligingsactiviteiten een boost met XDR

Het huidige cyberbeveiligingslandschap kent nog steeds een toename van het aantal aanvallen in alle categorieën; meer phishing, meer ransomware-campagnes, meer identiteitsgerichte bedreigingen en ook een toename in de snelheid daarvan. Nu de Ransomware-as-a-Service (RaaS) economie in opkomst is, kan iedereen nu de beschikking krijgen over tools die zijn ontwikkeld door de meest productieve nationale aanvallers in de cyberwereld, waardoor hun slagingspercentages en schaalbaarheid toenemen. > Download jouw gratis exemplaar hier


 

Groei verder en creëer nieuwe inzichten!

Business Intelligence (BI) is in opkomst. De noodzaak van relevante en eerlijke stuurinformatie is helder. Maar Business Intelligence (BI) - een overkoepelende term voor verschillende processen en handige tools - kan in de praktijk een ingewikkeld vraagstuk zijn. Beschikking hebben tot data is één, maar data vertalen naar bruikbare inzichten is een heel ander verhaal. We nemen jou in deze whitepaper mee in de eindeloze mogelijkheden van Microsoft Power BI, waarmee je niet alleen achteruit maar ook vooruit kijkt. > Download jouw gratis exemplaar hier


 

De weg naar Health Intelligence in jouw zorgorganisatie

De weg naar Health Intelligence in jouw zorgorganisatie

De tegenwoordige tijd biedt de mogelijkheid om op basis van data in te zoomen op een organisatie en oorzaken te zoeken van problemen en deze te verhelpen. Het gaat echter verder: door de vele verschillende informatiebronnen samen te brengen kan inzicht gegeven worden in de werkelijke cijfers. We nemen je mee in een aantal mogelijke situaties waarin je Health Intelligence kunt toepassen en vooral in wat het voor jou kan bijdragen aan het zorgproces! > Download de whitepaper hier


 

Til je ICT-security in 6 stappen naar een hoger niveau met laagdrempelige standaarden

We zien het allemaal, zowel in onze privésituatie als in het werkleven. De afgelopen jaren neemt het gebruik van mobiele devices als laptops, tablets en smartphones in enorme aantallen toe. Zoveel apparaten waarmee medewerkers ook toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Vaak denken organisaties hun bedrijfsbeveiliging prima op orde te hebben, maar is dat ook zo? Om zeker te zijn van een optimale beveiliging van je ICT-omgeving is de noodzaak groot dit ook te toetsen.
> Download de whitepaper hier


 

Houd je klant dichtbij en je concurrent veraf

Organisaties automatiseren vandaag de dag steeds meer processen met CRM. Denk bijvoorbeeld aan klant- en verkoopprocessen, maar ook bijvoorbeeld aan de gehele processen rondom kantenservice. Alles met als doel de customer experience te verhogen. Interactie met jouw klanten is immers net zo belangrijk als het leveren van jouw producten en diensten aan die klant. Jouw personeel wil je steeds verder betrekken in het proces om het maximale uit je CRM-systeem te halen, echter is het gebrek aan integratie tussen CRM-systemen met jouw strategie en het businessproces vaak een uitdaging. > Download de whitepaper hier


 

Thuis én op kantoor werken, hoe houd jij grip op een veilige ICT-omgeving

De immense omslag waarin heel veel organisaties in een mum van tijd het thuiswerken moesten zien te faciliteren voor duizenden medewerkers had impact. Niet alleen op de manier van werken maar ook op de manier van het aanbieden van werkplekken. Hoe kun je er met al deze nieuwe mogelijkheden voor zorgen dat jouw ICT-infrastructuur hier nog passend voor is?
> Download de whitepaper hier


 

De netwerkverandering voor kantoor én thuis!

Bedrijven die in het verleden misschien drie locaties hadden, hebben er in één klap tientallen en soms wel honderden thuiswerklocaties bij gekregen. Dit zorgt voor een uitdaging op het vlak van ontsluiting, maar ook op het gebied van veiligheid. Werken vanaf ’niet veilige‘ locaties of een vermenging van zakelijke- en privélocaties moeten plotseling Top of Mind zijn bij elke IT-manager. > Download de whitepaper hier


 

Koppel je kantoor en productie en creëer nieuwe inzichten!

Waar bevindt jouw organisatie zich nu en waar zou je graag naartoe willen? Maak je nu bijvoorbeeld gebruik van verschillende Excel-bestanden en komt er nog veel handwerk bij kijken? Of maak je misschien al gebruik van BI-software en genereer je standaard rapporten? En kun je hiermee wel optimaal rapporteren? Waarom zou je BI optimaal willen benutten binnen jouw productiebedrijf? Denk eens aan deze praktische voorbeelden, waarmee jij het allerbeste uit je productieproces kunt halen. Lees het in deze whitepaper.
> Download de whitepaper hier


 

Wat er allemaal komt kijken bij de overstap naar de telefonie van de toekomst

De tijd dat een vaste telefoon, een mobiele telefoon en e-mail voldeden als communicatiemiddel is verleden tijd. Moderne organisaties hebben behoefte aan een flexibelere en veelzijdigere communicatieoplossing. Momenteel vindt een transitie plaats van traditionele telefoonsystemen naar telefonie via Microsoft Teams. Wat komt er kijken bij een overstap naar de telefonie van de toekomst?
> Download de whitepaper hier


 

Is de back-up van jouw Office 365 data al geregeld?

Is jouw data uit Office365 geback-upt? 'Natuurlijk', zeggen de meeste mensen als ze deze vraag krijgen. 'Microsoft regelt dat toch gewoon?' Maar is dat wel zo? Het antwoord is nee, de verantwoordelijkheid voor de data die jouw organisatie aanmaakt en opslaat in O365, ligt grotendeels bij jou.
> Download de whitepaper hier


 

Altijd en overal grafisch werk uitvoeren

Werken vanuit de cloud, levert bedrijven al jaren veel voordelen op. Het maakt de ICT-omgeving beheersbaar, het netwerk wordt veiliger en de werkplek is vanaf elk willekeurig device toegankelijk voor de gebruiker. Voor organisaties met meerdere grafische medewerkers is een Grafische werkplek vanuit de cloud een goede oplossing. Lees in de whitepaper waarom.
> Download de whitepaper hier


 

Security: dreigingen, gevolgen & oplossingen

Op securitygebied bestaan diverse soorten dreigingen, met potentieel grote gevolgen voor een organisatie. Denk aan omzetderving, imagoschade en zelfs boetes. Techniek, organisatie, beleid en mensen zijn hierbij de risicofactoren in een organisatie. Zorg daarom dat jouw organisatie een passend securitybeleid hanteert en blijft hanteren. In deze whitepaper lees je hoe dit in jouw organisatie toegepast kan worden.
> Download de whitepaper hier


 

Heb je jouw bedrijfsnetwerk nog onder controle?

In veel organisaties is in de afgelopen jaren een wildgroei aan slimme apparaten aan de rand van het netwerk ontstaan. Internet of Things speelt hierbij een belangrijke rol. Als een organisatie deze groei aan verbonden apparatuur niet beheert, kunnen er kritische beveiligingsproblemen ontstaan.
> Download de whitepaper hier
 


 

Wat de zorgwerkplek kan betekenen voor jouw medewerkers

Gepassioneerde medewerkers in de zorg willen maar één ding: bezig zijn met hun cliënt of patiënt. Als dat niet kan omdat ze moeten zoeken naar een werkplek, niet op alle apparaten kunnen werken of problemen hebben met inloggen, heeft dat niet alleen invloed op de gemoedsrust van een zorgmedewerker maar zorgt dat ook voor een kostbaar verlies aan zorgtijd. De zorgwerkplek van Unica ICT Solutions, gebaseerd op Microsoft technologie, kan uitkomst bieden.
> Download de whitepaper hier