Microsoft Teams Avatars in publieke preview | Unica

Microsoft Teams Avatars in publieke preview

Microsoft Teams Avatars in publieke preview

De metaverse, OpenAI, Virtual Reality. Stuk voor stuk termen die ons de laatste tijd steeds meer om de oren lijken te vliegen. Het aanbod in de virtuele wereld groeit dan ook sterk. Misschien heb je vanuit nieuwsgierigheid al wel eens ChatGPT geprobeerd, die jouw complexe vraag binnen luttele seconden beantwoordt heeft. Ben je vervend gamer dan heb je misschien al wel gegamed met een VR-bril, waarmee je je écht in de game en virtuele wereld waant. Maar wist je al dat die virtuele wereld ook in ons zakelijke leven steeds meer opkomt? Met ‘Mesh for Teams’ brengt Microsoft virtual reality, augmented reality en Microsoft Teams samen in één oplossing én zal Microsoft Teams Avatars binnenkort in publieke preview gaan. Onze SharePoint Consultant Bert Paarhuis legt je in een nieuwe blog meer uit over Teams Avatars. 

In 2021 kondigde Microsoft aan te gaan werken aan een nieuwe functionaliteit die Teams-gebruikers de mogelijkheid biedt om een 3D-avatar te maken die in vergaderingen gebruikt kan worden. Ik schreef er eerder een blog over. Afgelopen week heeft Microsoft laten weten klaar te zijn om deze functionaliteit uit te rollen naar de ‘publieke preview’ fase. Voorlopers in het gebruik van Microsoft Teams, kunnen deze nieuwe mogelijkheid binnenkort zelf gaan uitproberen.

blog_microsoftteams_avatars

Avatars in Teams-vergaderingen

In Teams kunnen gebruikers binnenkort zelf hun eigen virtuele identiteit samenstellen in de vorm van een avatar. Deze avatar wordt geanimeerd op basis van het stemgeluid van de Teams-gebruiker. Ook zal de avatar reageren op emoji-reacties, zoals bijvoorbeeld het opsteken van een hand in een vergadering.  Als gebruiker kun je er straks voor kiezen om als avatar weergegeven te worden in een vergadering, hiervoor hoeft je webcam niet ingeschakeld te worden.

Microsoft Mesh voor Teams

Het gebruik van een virtuele identiteit gaat nog een stap verder wanneer Microsoft Mesh voor Teams wordt gebruikt. Met behulp van Mesh kunnen vergaderingen volledig in Virtual Reality of Augmented Reality worden georganiseerd. Dit brengt deelnemers, gerepresenteerd als avatar, bijeen in één virtuele ruimte waarbinnen kan worden samengewerkt.
 

blog_microsoftteams_avatars2

Met de nieuwe avatar functie kunnen gebruikers binnenkort hun eigen virtuele identiteit creëren. Microsoft streeft ernaar om de publieke preview fase kort te houden en de avatars al snel breed uit te rollen naar alle Teams-omgevingen.


Niks missen van de mogelijkheden van de digitale wereld?

Schrijf je dan in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!