Nieuwe functionaliteiten voor je Teams | Unica

Nieuwe functionaliteiten voor je Teams

Nieuwe functionaliteiten voor je Teams

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe functionaliteiten voor Microsoft Teams? Ook dit jaar heeft Microsoft op Ignite, het jaarlijks terugkerend Microsoft-evenement, weer tal van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen voor Microsoft Teams aangekondigd. 

In deze Let’s Talk Teams heeft onze SharePoint-consultant Bert drie spraakmakende aankondigingen voor je op een rij gezet:

Gedeelde kanalen

Gedeelde kanalen bieden de mogelijkheid, om een kanaal te delen met meerdere organisaties. Dit maakt externe samenwerking een stuk eenvoudiger. Gedeelde kanalen worden namelijk direct weergeven, in de Teams-omgeving van de organisaties waarmee wordt samengewerkt. Hiermee behoort het in Teams omschakelen tussen verschillende organisaties tot het verleden. Deze functionaliteit komt naar verwachting begin 2022 in preview uit.

teams-functionaliteiten1

Microsoft Mesh

Microsoft Mesh is een integratie tussen Microsofts mixed reality platform Mesh en Microsoft Teams. Het biedt de mogelijkheid om gebruikers, door middel van avatars bijeen te brengen in virtuele ruimtes waarin zij kunnen rondkijken en interageren. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om virtueel te vergaderen, ontwerpsessie uit te voeren en anderen op afstand te helpen. Naar verwachting komt Mesh de eerste helft van 2022 in preview.

teams-functionaliteiten2

Microsoft Viva

Microsoft Viva is een nieuw platform dat de ervaring, betrokkenheid en het welzijn van werknemers moet verhogen. Viva brengt communicatie, kennisdeling, leermiddelen en inzichten centraal bij elkaar in één werknemerservaring platform dat wordt ontsloten via Microsoft Teams. Microsoft Viva is al in uitrol en zal komend jaar steeds verder worden uitgebreid.

teams-functionaliteiten3

Ben je benieuwd naar alle aankondigen van afgelopen Microsoft Ignite? Klik dan door naar het Book of news dat Microsoft heeft uitgebracht. Volg vooral ook onze Let’s talk Teams serie, waarin we dieper zullen in gaan op deze nieuwe functionaliteiten.