Samsung Knox

Samsung Knox visual

Samsung Knox biedt een uitgebreid portfolio met zakelijke mobiliteitsoplossingen, gedurende de gehele levenscyclus van apparaten. Zo komt Samsung tegemoet aan de behoefte van IT-beheerders om grip te hebben op de apparaten en deze op afstand te kunnen beheren.

Door de enrollment (deploy) rechtstreeks bij Samsung te regelen, kunnen de devices automatisch in de beheertooling worden ingeschreven (MDM).

Hierdoor kun je op afstand het apparaat beheren en is de beheertooling als het ware het touwtje tussen de IT-afdeling en de eindgebruiker. De IT-afdeling kan hiermee een aantal zaken regelen (beleidsregels) wat eindgebruikers wel en niet mogen doen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over zaken als: e-mailinstellingen, het gebruik van de camera en een pincode afdwingen.

Samsung Knox overzicht

Maar ook voor het wijzigen van instellingen en op afstand wissen, dit in het kader van de AVG en beveiliging van gegevens. Daarnaast kan de Google Factory Reset Protection worden uitgeschakeld. Uitschakeling hiervan maakt het mogelijk dat toestellen na een factory reset ook te gebruiken zijn, zonder dat er opnieuw moet worden ingelogd met een Google-account.

suite

enrollment

e-fota

enterprise

dex