Verfijn je zoekopdrachten nu nog uitgebreider in Microsoft Teams

Verfijn je zoekopdrachten nu nog uitgebreider in Microsoft Teams

We hebben al eerder aandacht besteed aan het zoeken en verfijnen van zoekopdrachten in Microsoft Teams. Dit is echter door de snelle ontwikkelingen van Microsoft alweer vernieuwd en in een ander jasje gegoten. 

In deze blog neemt onze SharePoint-consultant Thijs Wevers jou mee in de vernieuwde mogelijkheden binnen Teams. 

Voorheen… en nu…! 

Waar eerder de zoekfunctionaliteit beperkter was is deze tegenwoordig eenvoudiger, uitgebreider en heeft het een nieuwe look en feel gekregen. Je kunt meer eigenschappen gebruiken om de zoekopdrachten te verfijnen.  

We nemen je mee in een tweetal voorbeelden: 

  • Zoekopdracht filteren in tabblad ‘Bestanden’ op Team, Bestandstype en Persoon.
  • Zoekopdracht filteren in tabblad ‘Berichten’ op Type chat en Datum

Daarnaast werkt het, door de nieuwe look en feel, intuïtiever en past dit beter bij de vormgeving van de andere Office 365 producten. Dit alles zorgt ervoor dat je sneller, doelgerichter en efficiënter tot je zoekresultaat kunt komen. 

Zoeken in Microsoft Teams 

Met behulp van de zoekbalk bovenin Teams kan je een zoekopdracht uitvoeren. Hierna heb je de mogelijkheid om je zoekopdracht te verfijnen met de tabbladen ‘Alles’, ‘Berichten’, ‘Personen’ en ‘Bestanden’. Er zijn per tabblad verschillende soorten filters die gebruikt kunnen worden om de zoekopdracht verder te verfijnen om sneller en gerichte tot de juiste resultaten te komen.

Zo kan je bijvoorbeeld zoeken in ‘Bestanden’ op een Team in combinatie met het Bestandstype en de Persoon die dit gewijzigd heeft, zoals hieronder getoond. 

Het tabblad ‘Berichten’ is uitgebreid qua mogelijkheden om snel tot de juiste zoekresultaten te komen. In het onderstaand voorbeeld zie je dat het zoeken in alle Chats in Microsoft Teams eenvoudig is te filteren op bijvoorbeeld een Datum

Wanneer je meer gebruik gaat maken van de zoekfunctionaliteit binnen Microsoft Teams zal je merken dat je het zoeken steeds meer eigen maakt en efficiënter kunt werken in Teams! 

Vragen en/of ondersteuning? 

Mocht je vragen hebben over Microsoft Teams, dan sta ik samen met mijn collega's graag voor je klaar. Neem daarvoor contact op met ons! 

Thijs Wevers

SharePoint Consultant