‘Nooit meer met mijn PC onder de arm naar een project’

‘Nooit meer met mijn PC onder de arm naar een project’

De ingenieurs van infrabedrijf Roelofs maken gebruik van de Grafische Werkplek van Unica ICT Solutions voor CAD-werkzaamheden. Hiermee is Roelofs in staat om 80 procent van haar ingenieurs de voordelen te bieden van de Grafische Werkplek uit de cloud, met als voornaamste voordeel het plaats- en tijdonafhankelijk kunnen werken.

Om een koploper in de markt te zijn, is het voor Roelofs belangrijk dat haar ingenieurs efficiënt en effectief kunnen werken. Voorheen was dit echter niet op elke plek mogelijk. Aan ingenieurswerk komt immers vaak AutoCAD te pas, wat serieuze hardware vereist. Het was simpelweg niet mogelijk om AutoCAD te draaien vanuit de cloud. De systeemvereisten waren te hoog en de cloud kon hier voorheen niet aan voldoen. Daarom is Unica ICT Solutions samen met Roelofs een ontwikkeltraject ingegaan, waaruit de Grafische Werkplek is ontstaan: een werkplek die altijd en overal toegankelijk is, met specificaties die goed genoeg zijn om zware grafische werkzaamheden te kunnen uitvoeren en daarnaast erg kostenefficiënt is.

‘Ik kan AutoCAD nu gemakkelijk overal gebruiken. Het scheelt reistijd waardoor ik meer tijd overhoud om aan projecten te werken. In coronatijd was het ideaal. Als een van de weinige advies- en ingenieursbureaus konden wij vanuit huis gewoon doorwerken’, vertelt Rene Meijer, ontwerper/CAD-beheerder bij Roelofs.

Lees meer over Grafische Werkplek