Waarom gebruikersadoptie cruciaal is bij een ICT-verandertraject

Waarom gebruikersadoptie cruciaal is bij een ICT-verandertraject

Een ICT-verandertraject is voor elke organisatie een uitdaging en in alle gevallen zijn er voor- en tegenstanders. In de zorgsector hebben die tegenstanders hele begrijpelijke argumenten, namelijk: hoge werkdruk, te weinig tijd voor zorgtaken, weinig ICT-affiniteit en verandermoeheid. Hoe zorg je er voor dat juist de tegenstanders van ICT-veranderingen enthousiast worden over de mogelijkheden en uiteindelijk ambassadeurs worden?

Unica ICT Solutions is maandag 27 januari als partner aanwezig bij de openingsmanifestatie van de E-healthweek 2020 in het Circustheater Scheveningen georganiseerd door ICT&Health. De manifestatie wordt geopend door minister Bruno Bruins en er zal veel aandacht zijn voor de digitale transformatie van de zorg. Met een interessant sprekersprogramma en nuttige workshops, valt er van alles te beleven op het gebied van digitale zorginnovatie.

Creëer ambassadeurs, maar hoe?

Een van die workshops wordt door Unica ICT Solutions gegeven. Van 12.05 tot 12.45 uur verzorgen adoptieconsultant Elise van den Bosch en senior ICT-adviseur Maurice Bosman de sessie ‘Gebruikersadoptie: maak ambassadeurs van uw grootste tegenstanders.’ Tijdens de sessie zal duidelijk worden dat een ICT-verandertraject valt of staat met gebruikersadoptie en na afloop kunnen de deelnemers zich een goed beeld vormen van het traject dat nodig is om medewerkers enthousiast te maken voor een ICT-traject.

E-healthweek 2020

Tijdens de e-healthweek 2020 laten zorg- en onderwijsinstellingen, gemeentes, zorgverzekeraars, leveranciers en patiëntenverenigingen zien wat er mogelijk is met zorg en technologie. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. De activiteiten zijn te vinden via www.ehealthweek.net/activiteiten.

Aanmelden voor de openingsmanifestatie en onze sessie kan nog.