Block titel

Unica Datacenters

Tekst

Expert in Datacenters
Unica Datacenters is dé Nederlandse datacenterspecialist die intelligente en technologisch complexe datacenters in Europa realiseert.

Al meer dan 20 jaar verzorgt Unica Datacenters de engineering, bouw, inbedrijfstelling, configuratie, optimalisatie en het onderhoud van datacenters. Daarnaast implementeert Unica Datacenters whitespace en infrastructuur en faciliteert zo de veilige opslag van data. Dat is hoe Unica Datacenters aan een betere, groeiende, digitale wereld bijdraagt.

Groot of klein, eenvoudig of complex: als hoofdaannemer ondersteunt Unica Datacenters opdrachtgevers bij al hun datacenteruitdagingen, van A tot Z. Opdrachtgevers zijn ervan verzekerd dat hun datacenter aan de verwachtingen voldoet, nu en in de toekomst. Of het nu een greenfield turnkey project betreft, de bouw van een datacenter voor co-locatie, het uitbreiden van computerruimtes binnen bedrijven, of de aanleg van netwerkinfrastructuren; Unica Datacenters is uw datacenterspecialist. 

Waarom opdrachtgevers voor Unica Datacenters kiezen
Als datacenterprofessional ondersteunt Unica Datacenters zijn lokale en internationale opdrachtgevers met duurzame technologische oplossingen. Complexe techniek is de core business van Unica Datacenters. Als hoofdaannemer wordt nauw samengewerkt met de opdrachtgever om projecten op te leveren en volledige transparantie te bieden in alle activiteiten. Het doel is om met opdrachtgevers een sterke lange-termijnrelaties te onderhouden.

Samen met zijn partners levert Unica Datacenters innovatieve oplossingen. Toekomstbestendige datacenters hebben een langere levensduur. Dat resulteert in een lagere Total Cost of Ownership (TCO). Daarbij bevinden de opdrachtgevers van Unica Datacenters zich in alle segmenten, variërend van Hyperscales, Colocations, Telco’s tot Enterprises. 

Tevreden terugkerende opdrachtgevers van Unica Datacenters zijn onder meer KPN, Equinix, Level3 Communications, Interoute, Deloitte, Ziggo, Allianz, Booking.com, EON, DHL, diverse publieke en overheidsorganisaties, ziekenhuizen en verschillende andere Special Purpose Buildings.

Actueel

Nieuwe editie magazine CommUNICAtie verschenen

De nieuwste editie van het magazine CommUNICAtie is deze week verschenen. Het relatiemagazine van de Unica Groep bevat interviews en achtergrondartikelen over opdrachtgevers, projecten en actualiteiten uit de markt. Het thema van de nieuwste uitgave is integrale dienstverlening.

Mark Linde benoemd tot directeur Unica Datacenters

Mark Linde (54) is per 1 juli 2018 benoemd tot directeur van Unica Datacenters. Hij zal het huidige directieteam versterken en gaat samen met commercieel directeur Paul Ike leiding geven aan de groei van Unica Datacenters als de Nederlandse specialist voor de bouw van datacenters in Europa.  

Goede resultaten Unica in 2017

Omzet nadert € 400 miljoen en sterke stijging nettowinst

Unica, de grootste onafhankelijke technisch dienstverlener van ons land, heeft in het afgelopen jaar een sterke groei geboekt. De omzet groeide met meer dan 10% naar € 398 miljoen (2016: € 359 miljoen) en de nettowinst steeg met bijna 50% naar € 17,6 miljoen (2016: € 12,0 miljoen). Met deze resultaten was het afgelopen boekjaar voor Unica het beste in zijn bijna 85-jarig bestaan. De omzetstijging en de resultaatverbetering werden gerealiseerd door autonome groei, want de effecten van de twee in 2017 gerealiseerde acquisities worden vanaf 2018 zichtbaar. Unica voorziet voor de komende jaren een verdere groei van de omzet richting € 500 miljoen.