Actueel

Goed gedrag cruciaal om veiligheid te vergroten

In de Nederlandse bouw- en technieksector zijn ruim 500.000 mensen werkzaam. Er bestaat een grote hoeveelheid aan wet- en regelgeving, sectorafspraken en middelen om de veiligheid in de bouw te vergroten. Desondanks vinden er nog steeds veel ongevallen plaats. “Goed gedrag is van cruciaal belang om gezamenlijk veilig ‘in de wedstrijd’ te staan”, vindt Koene Talsma, voorzitter van de kerngroep Governance Code Veilgheid in de Bouw (GCVB). 

Jaarverslag 2019

Unica boekte in 2019 een omzetgroei en een hogere winstmarge. Voortdurende aandacht voor medewerkers, innovatiekracht, maatregelen uit het Klimaatakkoord en het ondernemerschap in het bedrijf zorgen ervoor dat Unica met onverminderd vertrouwen naar de toekomst kijkt.

Unica: groei omzet en nettowinst over 2019

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft na de uitstekende cijfers in de afgelopen jaren opnieuw positieve resultaten behaald. Over 2019 groeide de omzet met 4% naar € 497 miljoen (2018: € 477 miljoen). De nettowinst steeg met 9% naar € 21,2 miljoen (2018: € 19,4 miljoen). Unica verwacht dat de omzet in 2020 weer sterker zal stijgen. Ook in de jaren daarna verwacht Unica structureel goede resultaten door een combinatie van autonome groei en gerichte overnames.