Actueel

‘Tower Ten’ van WTC Amsterdam bereikt hoogste punt

Op 9 juni is er op de bouwplaats stilgestaan bij het behalen van het hoogste punt van ‘Tower Ten’, de nieuwbouw uitbreiding van het World Trade Center (WTC) aan de Zuidas in Amsterdam. Het grootste kantoorgebouw van Nederland wordt momenteel uitgebreid met de bouw van ‘Tower Ten’ ter grootte van circa 32.000 m². Unica legt hier de technische installaties aan. Daarnaast vindt er volledige renovatie plaats van Toren D, die met de nieuwbouw wordt verbonden. Ook hier legt Unica de technische installaties aan, daarnaast verzorgt Unica Fire Safety de brandveiligheidsvoorzieningen in de nieuwbouw. Ballast Nedam werkt als bouwkundig aannemer gedurende de nieuwbouw en renovatie intensief samen met Unica als installatietechnisch aannemer.

Stationspostgebouw Den Haag officieel opgeleverd

LIFE en SENS hebben op maandag 31 mei het Stationspostgebouw in het HS Kwartier in Den Haag opgeleverd aan huurder PostNL en koper Perial Asset Management. Het imposante monumentale gebouw is in de afgelopen 18 maanden ingrijpend verbouwd door bouwcombinatie JP Van Eesteren – BESIX en Unica. Het Stationspostgebouw biedt vanaf 1 juli 2021 langjarig kantoorruimte aan huurders PostNL en StationPostOffices.

Rijnstate, Unica en Berghege ondertekenen overeenkomst start bouw ziekenhuisvoorziening Elst

Rijnstate, Unica Building Projects en Bouwbedrijf Berghege Heerkens ondertekenden dinsdag 1 juni de realisatieovereenkomst voor de nieuwe ziekenhuisvoorziening in Elst. Gemeente Overbetuwe gaf de omgevingsvergunning af; nadat deze onherroepelijk is, kan gestart worden met de bouw.