Actueel

Rolf Nijboer projectmanager Twence: “Unica is duidelijk gewend in een industriële omgeving te werken”


“Unica is duidelijk gewend in een industriële omgeving werkzaamheden uit te voeren, terwijl de dagelijkse bedrijfsvoering doorgaat en de veiligheid optimaal gewaarborgd blijft.” Aan het woord is Rolf Nijboer, projectmanager van Twence in Hengelo. Een internationaal bedrijf op de markt van grondstoffen, duurzame energie en de verwerking van afvalstromen. Eind mei 2019 ging een groot deel van de composteerinstallatie door brand verloren. Voor de herbouw is Unica door de gegunde partijen Voortman Staalbouw en Van Wijnen aangesloten bij het bouwteam. Unica werd verantwoordelijk voor om de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige werkzaamheden, de integratie van de complete brandbeveiliging en de aansluiting op het bestaande brandmeldsysteem van Twence te realiseren.   

Thales vertrouwt opnieuw op Unica voor gebouwmodernisering

Elektronica- en beveiligingsconcern Thales heeft in juli een overeenkomst getekend met Unica Building Projects voor het reviseren, moderniseren en upgraden van de gebouwgebonden- en procesinstallaties in en rond gebouw Z. Dit betreft de eerste moderniseringsfase van het project op de Thales Hightech Campus in Hengelo. Het afgelopen halfjaar vond een intensieve voorbereiding plaats door onder andere Thales Real Estate (met de adviseurs DWA, SBM, LKSVDD en Lucassen) en Unica. Na de realisatie van de modernisering gaat Unica Building Services het meerjaren-onderhoud van de installaties uitvoeren. 

Unica realiseert gasloos Stadskantoor voor gemeente ’s-Hertogenbosch

In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn. Er wordt veel gesproken over de energietransitie – de overgang van fossiele brandstof naar duurzame energiebronnen – en het verduurzamen van vastgoed. De gemeente ’s-Hertogenbosch toont zich daarin ambitieus. Zij voegt de daad bij het woord en schakelde technisch dienstverlener Unica in om het Stadskantoor ‘gasloos’ te maken.