Actueel

De Oorsprong: modificatie met prefab en PVT

Het appartementengebouw “De Oorsprong” te Blaricum, bestaande uit 53 appartementen en een commerciële bedrijfsruimte, wordt verwarmd en gekoeld met een bodemenergiesysteem (WKO). De bewoners hebben een eigen warmtepomp die is aangesloten op de broninstallatie. Omdat het project problemen kende is aan Unica Energy Solutions gevraagd het beheer en onderhoud van de WKO installatie te verzorgen. 

Zicht op gezonder binnenklimaat in scholen en verpleeghuizen

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, komt met Building Insight | Air op de markt. Deze innovatie geeft inzicht in de kwaliteit van het binnenklimaat op onder meer scholen en verpleeghuizen. De toepassing bestaat o.a. uit een sensor die continu gegevens verzamelt over het CO2-gehalte in de ruimte. Die data kan worden geraadpleegd via mobiele telefoon(s) door het scannen van de QR-code boven de sensor. Gebruikers krijgen via een webapp direct inzicht en kunnen desgewenst een bericht ontvangen als een grenswaarde wordt overschreden. Via het platform is een totaaloverzicht beschikbaar over alle lokalen of ruimtes waar een sensor aanwezig is. Met de toepassing biedt Unica de gebruikers het inzicht om het risico op coronabesmetting in kantoren en scholen te reduceren.

Uitbreiding samenwerking ziekenhuis St Jansdal en Unica

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Unica intensiveren de bestaande samenwerking. Naast reeds lopende projecten bij de afdeling radiologie en hartkatheterisatiekamer, gaat Unica de renovatie, uitbreiding en verduurzaming van de technische installaties voor St Jansdal uitvoeren. Op donderdag 17 september jl. hebben Arend Jan Poelarends van de raad van bestuur van het St Jansdal en Henk Knevelbaard, directeur van Unica Building Projects Noord Oost, officieel de aannemingsovereenkomst ondertekend.