Actueel

Treant Zorggroep kiest voor Unica bij bouw nieuw operatiecomplex met hybride OK

Treant Zorggroep start eind oktober op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen de bouw van een nieuw operatiekamercomplex. Het bestaande complex van de zorgaanbieder wordt verbouwd in etappes. Belangrijk hierbij is dat de operaties door kunnen gaan. Uitgangspunt is dat de patiënt en zorgverlener (nauwelijks) hinder ondervinden, door onder meer een goede fasering en afstemming tussen de bouwpartners en Treant.

Kaat Mossel kookt zonder gas

In februari vorig jaar ontstond er brand in brasserie Kaat  Mossel in Rotterdam. Een grote tegenslag voor eigenaars Ron en Marie-Claire Hirt; zéker omdat er kort voor de brand een nieuwe keuken was geplaatst. Inmiddels wordt er weer volop gekookt in een splinternieuwe keuken die volledig op elektriciteit draait.

Rolf Nijboer projectmanager Twence: “Unica is duidelijk gewend in een industriële omgeving te werken”


“Unica is duidelijk gewend in een industriële omgeving werkzaamheden uit te voeren, terwijl de dagelijkse bedrijfsvoering doorgaat en de veiligheid optimaal gewaarborgd blijft.” Aan het woord is Rolf Nijboer, projectmanager van Twence in Hengelo. Een internationaal bedrijf op de markt van grondstoffen, duurzame energie en de verwerking van afvalstromen. Eind mei 2019 ging een groot deel van de composteerinstallatie door brand verloren. Voor de herbouw is Unica door de gegunde partijen Voortman Staalbouw en Van Wijnen aangesloten bij het bouwteam. Unica werd verantwoordelijk voor om de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige werkzaamheden, de integratie van de complete brandbeveiliging en de aansluiting op het bestaande brandmeldsysteem van Twence te realiseren.