Actueel

Unica partner voor realisatie The View of Rotterdam

The View of Rotterdam heeft Unica officieel de opdracht gegund voor het installatiewerk ten behoeve van de nieuwbouw van het luxe complex Bay House - The View in het Rotterdam Rijnhaven-district. De partijen hebben daartoe in december een aannemingsovereenkomst opgesteld. De nieuwbouw van het fraaie complex is al van start gegaan en zal naar verwachting begin 2023 opgeleverd worden.

Het gezondste gebouw van Nederland staat in Arnhem

Het kantoor van zorgverzekeraar VGZ, in Arnhem boven het moderne Centraal Station, is een fijne werkplek voor medewerkers die past bij de missie van de verzekeraar - Samen werken aan een gezonder Nederland. In 2020 heeft het gebouw, als één van de eerste in Nederland, de WELL Building Standard Platinum score behaald. Het is daarmee het gezondste kantoor van Nederland. WELL Building Standard is een nieuwe en relatief onbekende certificering in Nederland. Het beoordeelt gebouwen op gezondheidsaspecten en het leefklimaat voor gebruikers. Dit bevordert een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Unica realiseerde de technische begeleiding van de certificering. ‘Deze nieuwe en uitgebreide certificering concentreert zich op de invloed van een gebouw op de mens en zal over een jaar of 10 de norm worden voor gebouwen’, verwacht Richard Reuling, technisch manager bij Unica.

De Oorsprong: modificatie met prefab en PVT

Het appartementengebouw “De Oorsprong” te Blaricum, bestaande uit 53 appartementen en een commerciële bedrijfsruimte, wordt verwarmd en gekoeld met een bodemenergiesysteem (WKO). De bewoners hebben een eigen warmtepomp die is aangesloten op de broninstallatie. Omdat het project problemen kende is aan Unica Energy Solutions gevraagd het beheer en onderhoud van de WKO installatie te verzorgen.