Block titel

Unica Industry Solutions

Tekst

Turnkey systeemintegratie

Unica Industry Solutions is specialist in industriële dienstverlening. Procesinstallaties zijn opgebouwd uit verschillende technieken om producten te fabriceren. Deze technieken maken het eindproduct uniek en zijn vaak specifiek voor de betreffende toepassing ontwikkeld. Unica Industry Solutions is de systeemintegrator die al deze technieken met elkaar koppelt en laat samenwerken. Of het nu gaat om werktuigbouwkundige installaties, het aansturen van processen of het ontwikkelen van software die het geheel intelligent maakt; Unica Industry Solutions denkt mee vanaf het concept en zorgt voor de engineering en complete realisatie. Daarnaast zorgt Unica Industry Solutions voor de perfecte omstandigheden op het gebied van klimaat, veiligheid en energievoorziening om het productieproces optimaal te laten functioneren.

Actueel

Snelgroeiend Unica zet in op verdere expansie

Unica is in de afgelopen jaren sterk gegroeid mede als gevolg van de groeiende vraag naar duurzamere en intelligentere gebouwen. Om de markt nog beter te kunnen bedienen zet Unica in op meer ruimte voor haar netwerk van bedrijven. Naast de 14 landelijke vestigingen heeft Unica al lange tijd de beschikking over bedrijven met veel specialistische kennis. Deze bedrijven hebben per vandaag gedeeltelijk een nieuwe naamgeving om beter te kunnen voldoen aan de vraag in de markt. Unica heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevend geïntegreerd technisch dienstverlener en verwacht de komende jaren te groeien van ruim 2.200 naar minimaal 2.800 medewerkers met een omzetniveau van ca. € 500 miljoen. 

Unica neemt Nsecure over

Unica neemt security management specialist Nsecure uit Barendrecht over. Nsecure is onderdeel van het beursgenoteerde Nedap en een toonaangevend specialist op het gebied van complexe toegangs- en veiligheidsvraagstukken. Met de overname verbreedt Unica zijn gespecialiseerde kennis op het gebied van security management en toegangscontrole. Unica is reeds lange tijd actief in dit domein met Unica Security. De toevoeging van Nsecure betekent een nieuwe versterking van de mogelijkheden om integrale technologische oplossingen voor klanten te bieden.

 

Unica

Investeringsmaatschappij Triton neemt meerderheidsbelang in Unica

Investeringsmaatschappij Triton is een overeenkomst aangegaan om een belang van 51% te nemen in Unica, de grootste zelfstandige technisch dienstverlener in ons land. Zowel de huidige aandeelhouder familie Van Vliet als de directie zijn ervan overtuigd dat Unica met Triton als aandeelhouder naar een volgend niveau gebracht kan worden. Daarnaast heeft de familie Van Vliet de wens de afhankelijkheid ten aanzien van het bedrijf te verminderen en ziet het de zeer positieve vooruitzichten van het bedrijf als het perfecte moment om een verbreding van de aandeelhoudersstructuur te realiseren. De familie Van Vliet blijft een aanzienlijk belang houden in het bedrijf.