Actueel

Extra BREEAM ster voor Unica hoofdkantoor

Technisch dienstverlener Unica is sinds oktober een vier sterren BREEAM-NL In Use certificaat rijker voor het hoofdkantoor te Hoevelaken. De duurzame inspanningen zijn beloond met een ‘excellente’ waardering voor onderdeel Beheer en ‘very good’ voor asset. Het pand heeft energielabel A met duurzame toepassingen zoals een WKO, warmtepomp en zonnepanelen. BREEAM-NL expert Marian Kos van Unica Energy Solutions begeleidde de certificering met assessor Jan Roersen van W4Y.

PwC behaalt BREEAM Outstanding score met hulp van Unica

Sinds juli 2021 is PwC veertien BREEAM-NL Outstanding certificaten rijker. PwC is al jaren actief bezig met verduurzaming van haar organisatie en gebouwen. Deze inspanningen worden nu beloond met een “Outstanding” waardering voor het onderdeel Gebruik. In 2017 was PwC het eerste bedrijf dat een portfolio certificering aanging. In totaal werden veertien locaties gecertificeerd waarvan drie voor onderdeel Beheer. De huidige certificering betreft wederom een portfolio aanpak, maar resulteert in een significant hogere score van meer dan 90%. Dat resultaat kwam tot stand met hulp van BREEAM-projectleider Esther de Jong, begeleiding van expert Marian Kos van Unica Energy Solutions en toetsing van Assessor Jan Roersen van W4Y.
 

Unica krijgt opdracht voor onderhoud klimaatinstallaties van 1.250 Defensiegebouwen in Noord- en Zuid-Nederland

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft een omvangrijke opdracht ontvangen van het Rijksvastgoedbedrijf. Het betreft het inspecteren, keuren en onderhouden van de klimaatinstallaties en warmteopwekkings-systemen van meer dan 1.250 Defensiegebouwen in Noord- en Zuid-Nederland. Tevens bestaat de opdracht uit het invullen van de circulaire en duurzaamheidsambitie van de betreffende defensiegebouwen die het Rijksvastgoedbedrijf beheert. De overeenkomst start op 1 januari 2022 met een maximale looptijd van 8 jaar en heeft een contractwaarde van enkele tientallen miljoenen euro’s per jaar. De opdracht is daarmee de grootste in de historie van Unica Building Services.