Actueel

Ed Nijpels: "Unica moet actief vooroplopen en klanten helpen in de energietransitie”

Het Ontwerp van het Klimaatakkoord bevat zo’n zeshonderd milieumaatregelen die moeten leiden tot 49 procent CO2-reductie in 2030. Voor de zomer moet er een definitief akkoord liggen, waarmee de overheid, bedrijven en burgers aan de slag kunnen. Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad dat het ontwerpakkoord indiende, ziet in de voorjaarseditie van CommUNICAtie, het relatiemagazine van Unica, een belangrijke rol weggelegd voor bedrijven als Unica.

Verdere verduurzaming bij zorgcomplex Malburgstaete

Woningcorporatie Vivare en Unica Energy Solutions maken de duurzame energieopwekking bij Malburgstaete te Arnhem nog duurzamer door de plaatsing van PV-panelen. Sinds 2014 heeft Unica Energy Solutions de WKO-exploitatie overgenomen en optimaliseerde het bestaande systeem. Daar is nu de uitbreiding van het zonnepanelen-dak bijgekomen.

Facto laat Unica Energy Solutions aan het woord over Informatieplicht energiebesparing

Vóór 1 juli 2019 moeten bedrijven melden welke energiebesparende maatregelen u neemt voor uw bedrijfspand. Dit vloeit voort uit het Activiteitenbesluit milieubeheer. De deadline van 1 juli nadert. Toch hebben nog niet alle bedrijven aan de verplichting voldaan. Waarom niet? En kunt u nog wel blijven wachten? Dat bespreekt Arnaud van Beek – van Goor, productmanager energie en duurzaamheid bij Unica Energy Solutions, in Facto Magazine.