Actueel

Innovatief regeneratiedak bespaart 100 ton CO2

In Woudenberg realiseert Unica Energy Solutions in opdracht van energie-exploitant Eteck een regeneratiedak met PVT-panelen van Triple Solar. Hiermee wordt een CO2-emissie vermeden van ruim 100 ton per jaar. Dit dankzij elektriciteitsopwekking en een verbetering van het rendement van de warmtepompen. Met deze panelen wordt er circa 116 MWh elektriciteit opgewekt en circa 470 MWh aan warmte voor de warmtepompen.

Voldoen aan informatieplicht en energiebesparende maatregelen

Van alle bedrijven en instellingen met een verbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar moet bekend zijn welke energiebesparende maatregelen (EML) zij nemen. Het gaat om maatregelen waarvan de kosten in vijf jaar worden terugverdiend. Unica Energy Solutions kan organisaties helpen om te voldoen aan deze verplichting.

PwC in Top 10 BREEAM-NL In-Use panden

PwC staat met kantoor Westgate II te Amsterdam in de Top 10 van de beste 100 BREEAM-NL In-Use panden in Nederland. Alle 14 PwC portfolio-locaties zijn in de lijst opgenomen met Amsterdam als uitblinker. De Top 100 is een fraaie opsomming van partijen die met succes bezig zijn met verduurzamen.