Actueel

Gemeenten vergroenen energie-inkoop

Nieuwe energiecontracten voor gemeenten vragen meer energieneutraliteit. Hellemans Consultancy, een onafhankelijk opererend bedrijf binnen de Unica Groep, verzorgt de begeleiding van energie-inkoop en vergroening. De aanpak bij de gemeenten Arnhem en Nijmegen dient als voorbeeld voor andere gemeenten.

Webinar inkoop duurzame energie

In samenwerking met PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, heeft het onafhankelijke Unica-bedrijf Hellemans Consultancy dinsdag 26 maart een webinar gehouden over de inkoop van duurzame energie. Het webinar-programma is speciaal gericht op iedereen die betrokken is bij het inkoopproces van energie, zoals opdrachtgevers, projectleiders, inkopers, beleidsmedewerkers en duurzaamheidscoördinatoren.

Na uitstekend 2018 nadert Unica omzetniveau van € 500 miljoen

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft na de goede resultaten in de afgelopen jaren opnieuw sterke groeicijfers behaald. Over 2018 groeide de omzet met 20% naar € 477 miljoen (2017: € 398 miljoen). De nettowinst steeg met 10% naar € 19,4 miljoen (2017: € 17,6 miljoen). Met deze resultaten was het afgelopen boekjaar voor Unica het vijfde achtereenvolgende jaar waarin een aanzienlijke omzet- en winststijging werd geboekt. Ook de komende jaren verwacht Unica verder te groeien door autonome groei en gerichte overnames.