Actueel

Duurzaamheidsimpuls voor Driestar educatief

Driestar educatief greep het jubileumjaar 2019 aan om de duurzaamheidsambities een nieuwe impuls te geven. Vanuit een meerjarenvisie op het gebied van duurzaamheid koos de onderwijsgroep voor de installatie van zonnepanelen, die onder begeleiding van Unica geplaatst werden. Optimalisatie van de bestaande klimaatvoorzieningen en aansluiting van de zonnepanelen op de installaties was ook onderdeel van het traject.

Regio Groningen wint KoopWijsPrijs 2019

Met de gezamenlijke inkoop van duurzame energie heeft de regio Groningen de KoopWijsPrijs 2019 gewonnen. Consultant Tjeerd Kuiper van Hellemans Consultancy begeleidde deze energie inkoop. De jaarlijkse prijs gaat uit naar een vooruitstrevende of opvallend project op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Dit jaar is de prijs gewonnen door de gemeenten Het Hogeland, Midden-Groningen, Westerkwartier, Delfzijl, Groningen, de provincie, Omgevingsdienst en Veiligheidsregio, die samen de regio Groningen vormen.

Innovatief regeneratiedak bespaart 100 ton CO2

In Woudenberg realiseert Unica Energy Solutions in opdracht van energie-exploitant Eteck een regeneratiedak met PVT-panelen van Triple Solar. Hiermee wordt een CO2-emissie vermeden van ruim 100 ton per jaar. Dit dankzij elektriciteitsopwekking en een verbetering van het rendement van de warmtepompen. Met deze panelen wordt er circa 116 MWh elektriciteit opgewekt en circa 470 MWh aan warmte voor de warmtepompen.