Actueel

Deurbeleid voor hackers

In elke IT-omgeving bevinden zich kwetsbaarheden en al deze kwetsbaarheden brengen risico’s met zich mee. Soms zijn deze risico’s beperkt, of zelfs theoretisch, maar in veel gevallen zijn deze risico’s ook op uw organisatie van toepassing. De vlieger 'dit overkomt mij toch niet', gaat in veel gevallen niet meer op.

Domeinbeveiliging in orde? Doe de test

Ook u heeft waarschijnlijk wel eens een e-mail gehad, waarbij het leek alsof u zelf de afzender was. Of wellicht leek het alsof collega’s of andere afdelingen e-mails uit uw naam versturen. Bij het versturen van e-mail vindt nauwelijks controle plaats en het is dan ook heel eenvoudig om e-mails te versturen uit naam van iemand anders. 

Tips van een security-expert: hoe voorkom je phishing?

Phishing, CEO-fraude, ransomware, hackers en versleutelde bestanden. Steeds meer organisaties krijgen te maken cybercriminaliteit. Sterker nog: 57 procent van de Nederlandse bedrijven is al eens slachtoffer geweest van een vorm van cybercriminaliteit. Cybercriminelen maken vooral gebruik van e-mail om gegevens buit te maken of bijvoorbeeld gijzelingssoftware te installeren. Hoe hou je deze steeds professionelere cybercriminelen buiten je organisatie?