Actueel

Lotte de Bruijn: “Met ICT ligt de wereld aan onze voeten”

Het bedrijfsleven benut lang niet alle kansen die de digitale technologie te bieden heeft. “Zonde”, vindt Lotte de Bruijn, directeur van brancheorganisatie Nederland ICT en bestuurslid bij Stichting Toekomstbeeld der Techniek. “Want voor alle problemen heeft ICT een oplossing.” In het relatiemagazine van Unica gaf zij dit voorjaar haar visie op digitale technologie.

Kennissessie: Automatiseren kun je leren

Waar voorheen voor elke automatisering of optimalisatie de hulp van de ICT-afdeling ingeroepen moest worden, is dit met op Microsoft gebaseerde oplossingen niet meer nodig. Zonder enige ICT- en of programmeerkennis is het al mogelijk processen te optimaliseren en automatiseren.Tijdens de kennissessie op 13 juni in Apeldoorn worden deelnemers in workshops van slechts 30 minuten stap voor stap meegenomen bij het realiseren van praktische oplossingen op het gebied van business intelligence, maken van apps en werken in teams.

Digitale transformatie: van 9 maanden naar 9 dagen

Eind jaren negentig was ik medeverantwoordelijk voor een serviceafdeling binnen een automatiseringsbedrijf. Als serviceafdeling waren wij het eerste aanspreekpunt voor verstoringen in de ICT-omgeving van de klant. De rest van de organisatie zag ons als, ‘noodzakelijk kwaad’ waar met een boog omheen werd gelopen.