Actueel

Unica ICT Solutions lanceert de fit-werkplek

Unica ICT Solutions lanceert fit, de flexibele, functionele en toekomstbestendige werkplek gebaseerd op Microsoft-technologie. Daarbij wordt niet uitgegaan van de mogelijkheden van IT, maar draait het om de wensen van de gebruiker. Om te bepalen wat die wensen zijn, wordt gebruik gemaakt van de fit-route, een unieke aanpak om tot de best passende werkplek te komen.

Hoe de Windows Virtual Desktop organisaties gaat helpen bij de digitale transformatie

Steeds meer organisaties staan aan de vooravond van de digitale transformatie. Naast traditionele line of business applicaties en de vaak even zo traditionele ICT-infrastructuren, worden moderne oplossingen als Office 365, Dynamics 365, Power BI en Azure steeds vaker ingezet. De integratie met de line of business applicaties verloopt niet altijd zonder slag of stoot, maar achterblijven is voor organisaties geen optie omdat ze daarmee hun concurrentiepositie, slagvaardigheid en wendbaarheid op het spel zetten. Microsoft introduceert eind 2019 de Windows Virtual Desktop, dat zou zo maar eens de oplossing kunnen zijn voor de traditioneel line of business applicaties tijdens de digitale transformatie.  

'Voorkom paniek over datalekken in de media, los ze op'

Tot mijn verbazing zag ik de afgelopen weken op verschillende grote mediaplatformen berichten verschijnen over kwetsbaarheden in systemen om thuis te kunnen werken. De systemen, onder meer van fabrikanten Fortinet en Pulse Secure, konden misbruikt worden om de inlognamen en wachtwoorden van thuiswerkende gebruikers te achterhalen. Deze gegevens konden vervolgens gebruikt worden om toegang te krijgen tot de interne netwerken van grote bedrijven.