Actueel

SharePoint 2010 werkstromen op 1 november met pensioen

Vanaf 1 november 2020 begint Microsoft met het uitfaseren van SharePoint 2010 werkstromen in Microsoft 365. In nieuwe tenants, aangekocht na 1 augustus van dit jaar, was het al niet meer mogelijk om nieuwe werkstromen op basis van SharePoint 2010 te creëren. Lees in deze blog hoe je erachter komt óf je nog gebruik maakt van SharePoint 2010 en wat je het best kunt doen als dat het geval is.

Zicht op gezonder binnenklimaat in scholen en verpleeghuizen

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, komt met ‘Air Insight’ op de markt. Deze innovatie geeft inzicht in de kwaliteit van het binnenklimaat op onder meer scholen en verpleeghuizen. De toepassing bestaat o.a. uit een sensor die continu gegevens verzamelt over het CO2-gehalte in de ruimte. Die data kan worden geraadpleegd via mobiele telefoon(s) door het scannen van de QR-code boven de sensor. Gebruikers krijgen via een webapp direct inzicht en kunnen desgewenst een bericht ontvangen als een grenswaarde wordt overschreden. Via het platform is een totaaloverzicht beschikbaar over alle lokalen of ruimtes waar een sensor aanwezig is. Met de toepassing biedt Unica de gebruikers het inzicht om het risico op coronabesmetting in kantoren en scholen te reduceren.

Personeel plannen dankzij app nu een ‘fluitje van een cent’ voor Vitesse

Het handmatig plannen van 300 medewerkers en inhuurkrachten kostte de Arnhemse voetbalclub Vitesse erg veel tijd. Het zorgde bovendien voor een onnodig grote en weinig inzichtelijke papierhandel. Dat kon en moest anders. Vitesse schakelde de hulp in van Unica ICT Solutions en met behulp van het Microsoft Power Platform werd de Flexteam app gebouwd.