Actueel

Unica benoemt Ron van Laar tot CFO

Unica maakt bekend Ron van Laar (50) vanaf 1 juli 2021 te benoemen tot CFO. Hij volgt Bert Moser (61) op die na een dienstverband van 33 jaar bij Unica afscheid neemt als bestuurder. Bert was sinds 1988 CFO van Unica en treedt toe als adviseur van de RvC van het bedrijf. Ron van Laar is momenteel werkzaam als CFO bij Dynniq en heeft veel ervaring in financiële bestuursfuncties van uiteenlopende bedrijven. Unica is met een omzet van € 539 miljoen in 2020 en 3.000 werknemers een van de grootste technisch dienstverleners van ons land.  

Unica Building Services gaat installatie van hangar op vliegbasis realiseren

In de afgelopen weken heeft Unica Building Services Groningen de opdracht van het Rijkvastgoedbedrijf ontvangen voor het realiseren van de werktuigkundige-, meet & regel- en elektrotechnische installaties voor één van de hangars bij de vliegbasis in Leeuwarden. Deze specifieke hangar wordt gereed gemaakt voor de installatie van een aantal zogenaamde Ground Control Stations (GCS) later dit jaar. Met deze grondstations is Defensie een flinke stap verder gekomen met betrekking tot modernisering van haar activiteiten.

Unica breidt uit in Noord-Nederland met overname Pranger-Rosier

Technisch dienstverlener Unica heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van de Friese Pranger-Rosier Groep. Dit is het grootste zelfstandige installatiebedrijf van Noord-Nederland met een omzet van circa € 55 miljoen en 250 medewerkers. Pranger-Rosier is sinds 1967 actief en sindsdien uitgegroeid tot een allround installatiebedrijf met vestigingen in Dokkum, Leeuwarden en Sneek. De voorgenomen acquisitie van Pranger-Rosier is de grootste overname in de geschiedenis van Unica, dat met een gerealiseerde omzet van € 539 miljoen in 2020 en circa 3.000 werknemers een van de grootste technisch dienstverleners van ons land is.