Actueel

Unica behaalt opnieuw EcoVadis certificaat voor MVO-prestaties

Naar aanleiding van een recente analyse heeft Unica opnieuw een zilveren EcoVadis-certificaat behaald voor zijn MVO-prestaties. Half december 2020 kende EcoVadis deze internationale erkenning toe aan Unica Groep, dat tot de 26% beste soortgelijke bedrijven behoort die EcoVadis heeft beoordeeld.

Het gezondste gebouw van Nederland staat in Arnhem

Het kantoor van zorgverzekeraar VGZ, in Arnhem boven het moderne Centraal Station, is een fijne werkplek voor medewerkers die past bij de missie van de verzekeraar - Samen werken aan een gezonder Nederland. In 2020 heeft het gebouw, als één van de eerste in Nederland, de WELL Building Standard Platinum score behaald. Het is daarmee het gezondste kantoor van Nederland. WELL Building Standard is een nieuwe en relatief onbekende certificering in Nederland. Het beoordeelt gebouwen op gezondheidsaspecten en het leefklimaat voor gebruikers. Dit bevordert een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Unica realiseerde de technische begeleiding van de certificering. ‘Deze nieuwe en uitgebreide certificering concentreert zich op de invloed van een gebouw op de mens en zal over een jaar of 10 de norm worden voor gebouwen’, verwacht Richard Reuling, technisch manager bij Unica.

Rijksvastgoedbedrijf kiest Unica voor installatietechnisch onderhoud van 62 Rijksgebouwen in 3 regio’s

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft een omvangrijke opdracht ontvangen van het Rijksvastgoedbedrijf. Het betreft het onderhoud van elektrotechnische en klimaattechnische installaties in 62 rijksgebouwen verdeeld over drie regio’s. De opdracht bestaat daarnaast uit het oplossen van storingen, uitvoering van bijkomende werkzaamheden en het controleren van de brandveiligheid. De overeenkomst heeft een looptijd van 5 jaar met de optie om de overeenkomst daarna met 4 jaar te verlengen.