Block titel

Unica Fire Safety

Tekst

Brand is een situatie waar niemand in wil belanden. Brand kan zoveel schade aan een organisatie veroorzaken, dat er maandenlang niet of op halve kracht gewerkt kan worden. Een brand betekent soms zelfs het einde van een onderneming, ondanks een goede brandverzekering. Hoe kan een organisatie beveiligd worden tegen zo’n grote ramp?

Een goede brandbeveiliging is van groot belang om gebouwen, medewerkers en goederen te beschermen. Elk gebouw en elke situatie is anders. Dit vraagt om op maat gesneden brandbeveiligingsoplossingen. Unica Fire Safety geeft advies over de mogelijkheden om panden brandveilig te maken.

Maatschappelijke relevantie

Organisaties moeten voldoen aan de wettelijke voorschriften en regelgeving op het gebied van brandveiligheid, zoals het Bouwbesluit 2012 in geval van nieuwbouw. Het Bouwbesluit 2012 is bedoeld om slachtoffers en branduitbreiding te voorkomen, mensen die zich buiten de brand bevinden te beschermen en te waarschuwen zodat maatregelen genomen kunnen worden. Voldoet de organisatie aan het Bouwbesluit 2012? En zijn deze maatregelen afdoende voor de organisatie? – Dit zijn vragen waar Unica Fire Safety graag bij helpt.

Actueel

Unica realiseert installaties en brandbeveiliging WTC Amsterdam

Unica gaat de technische installaties aanleggen in de nieuwbouw van World Trade Center (WTC) aan de Zuidas in Amsterdam. De komende jaren wordt het grootste kantoorgebouw van Nederland uitgebreid met de bouw van ‘Tower Ten’ ter grootte van circa 32.000 m². Daarnaast vindt er een volledige renovatie plaats van Toren D (oppervlakte van 17.000 m²), die met de nieuwbouw zal worden verbonden. Ook hier legt Unica de technische installaties aan. Unica Fire Safety gaat de brandveiligheidsvoorzieningen in de nieuwbouw en de ondergrondse parkeergarage installeren.
 

Unica gaat beheer en onderhoud van sprinklerinstallaties van Primark vestigingen in Nederland verzorgen

Unica Fire Safety gaat het beheer en onderhoud van de sprinklerinstallaties van de vestigingen van winkelketen Primark in Nederland verzorgen. Op 30 november hebben Unica Fire Safety en Veolia, dat de Primark locaties in Nederland beheert, het onderhoudscontract getekend.

In 2008 opende Primark in Rotterdam haar eerste winkel in Nederland. Inmiddels heeft de retailketen bijna 20 vestigingen door het land verspreid. De winkels van Primark zijn in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Arnhem en Enschede te vinden.

Unica Fire Safety realiseert watermist installatie voor verpleegcentrum Talma Hûs

Verpleegcentrum Talma Hûs in Feanwâlden biedt een veilige, huiselijke omgeving voor bewoners met onder andere dementie. Het verpleegcentrum beschikt over 138 appartementen en heeft daarnaast negen gezamenlijke huiskamers. Veel bewoners van het verpleegcentrum zijn minder mobiel en daardoor verminderd zelfredzaam in het geval van brand. Een goede brandveiligheid is voor Talma Hûs erg belangrijk om de kwetsbare bewoners een veilige, vertrouwde leefomgeving te kunnen bieden. Sjouke Hoogland, vastgoedadviseur bij Talma Hûs, ging samen met Unica Fire Safety op zoek naar mogelijkheden om de brandveiligheid voor de bewoners verder te vergroten.