Actueel

Droge blusleiding, wat is dat eigenlijk?

Veel gebouwen in Nederland zijn voorzien van één of meerdere droge blusleidingen. Een droge blusleiding staat ook wel bekend als een ‘droge stijgleiding’. Wat is dit eigenlijk? En waar dient zo’n blusleiding voor? Wij leggen het graag aan u uit.

Brandveilige hoogbouw met watermist

Hoogbouw wordt een steeds bekender fenomeen in Nederland. Door gebrek aan ruimte om te bouwen en hoge grondprijzen wordt het steeds interessanter om de hoogte in te bouwen. Middels hoogbouw kan namelijk veel ruimte worden gecreëerd op een beperkte perceel oppervlakte. Als gebouwen hoger worden, zorgt dit wel voor een aantal uitdagingen rondom brandveiligheid. Met name op het gebied van vluchtveiligheid en de brandbestrijding. In dit artikel lichten we toe hoe watermist kan worden ingezet om de brandveiligheid van hoogbouw te verbeteren.

Welke taken heeft een beheerder brandmeldinstallatie?

Als gebouweigenaar of organisatie moet u voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van brandveiligheid. Eén van deze verplichtingen is dat er vanuit de organisatie een beheerder moet worden aangesteld voor de brandmeldinstallatie. In dit artikel leggen we dit aan u uit én lichten we toe wat de taken en verantwoordelijkheden van deze beheerder zijn.