Actueel

Bouw Conradhuis in Amsterdam bereikt hoogste punt

De bouw van het Conradhuis van de Hogeschool van Amsterdam aan de Wibautstraat bereikte donderdag 15 april het hoogste punt van 54 meter. Een bijzondere mijlpaal voor opdrachtgever HvA,  bouwmanagement, Building for Tomorrow, de architecten combinatie TRSG en de ‘Combinatie Conradhuis’, een samenwerkingsverband tussen Visser & Smit Bouw, Unica en M.J. De Nijs & Zonen. Het feestelijke moment is vanwege de corona-maatregelen in beperkte kring gevierd met de overhandiging van de traditionele kapfooi voor de medewerkers. 

Normen brandveiligheid installaties – deel 1: sprinkler

Op het gebied van brandveiligheid zijn veel zaken in normen en voorschriften vastgelegd. Wat is een norm eigenlijk? Wat betekent het als een brandveiligheid installatie volgens een bepaalde norm is aangelegd? En welke normen worden er in Nederland allemaal toegepast? In een korte reeks artikelen leggen wij dit graag aan u uit. Dit is deel 1, waarin we ingaan op de normen voor sprinklerinstallaties.

Unica in 2020 ruim door omzetgrens van € 500 miljoen

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft ook in coronajaar 2020 uitstekende resultaten behaald. De bedrijfsomzet groeide met meer dan 11% tot € 539 miljoen (2019: € 483 miljoen) en het operationele resultaat (EBITDA) groeide met 8% van € 38,3 naar 41,2 miljoen. Hiermee wordt voor het eerst in de bedrijfshistorie de omzetgrens van een half miljard doorbroken. Vanwege het sterke groeipotentieel van de negen bedrijvenclusters wordt in 2021 een verdere groei in omzet en rendement verwacht. Deze verwachting wordt versterkt doordat Unica in 2021 meerdere acquisities denkt te kunnen realiseren.