Block titel

Unica Fire Safety

Tekst

Brand is een situatie waar niemand in wil belanden. Brand kan zoveel schade aan een organisatie veroorzaken, dat er maandenlang niet of op halve kracht gewerkt kan worden. Een brand betekent soms zelfs het einde van een onderneming, ondanks een goede brandverzekering. Hoe kan een organisatie beveiligd worden tegen zo’n grote ramp?

Een goede brandbeveiliging is van groot belang om gebouwen, medewerkers en goederen te beschermen. Elk gebouw en elke situatie is anders. Dit vraagt om op maat gesneden brandbeveiligingsoplossingen. Unica Fire Safety geeft advies over de mogelijkheden om panden brandveilig te maken.

Maatschappelijke relevantie

Organisaties moeten voldoen aan de wettelijke voorschriften en regelgeving op het gebied van brandveiligheid, zoals het Bouwbesluit 2012 in geval van nieuwbouw. Het Bouwbesluit 2012 is bedoeld om slachtoffers en branduitbreiding te voorkomen, mensen die zich buiten de brand bevinden te beschermen en te waarschuwen zodat maatregelen genomen kunnen worden. Voldoet de organisatie aan het Bouwbesluit 2012? En zijn deze maatregelen afdoende voor de organisatie? – Dit zijn vragen waar Unica Fire Safety graag bij helpt.

Actueel

Unica Fire Safety realiseert watermist installatie voor verpleegcentrum Talma Hûs

Verpleegcentrum Talma Hûs in Feanwâlden biedt een veilige, huiselijke omgeving voor bewoners met onder andere dementie. Het verpleegcentrum beschikt over 138 appartementen en heeft daarnaast negen gezamenlijke huiskamers. Veel bewoners van het verpleegcentrum zijn minder mobiel en daardoor verminderd zelfredzaam in het geval van brand. Een goede brandveiligheid is voor Talma Hûs erg belangrijk om de kwetsbare bewoners een veilige, vertrouwde leefomgeving te kunnen bieden. Sjouke Hoogland, vastgoedadviseur bij Talma Hûs, ging samen met Unica Fire Safety op zoek naar mogelijkheden om de brandveiligheid voor de bewoners verder te vergroten.

Unica Fire Safety en K&G Groep sluiten partnerschap voor Stat-X blusaerosol

Unica Fire Safety en K&G Groep hebben op 2 november 2018 een partnerovereenkomst gesloten voor de levering van Stat-X blusaerosol systemen. Unica wordt daarmee één van een select aantal leveranciers van Stat-X aerosol blusmiddelen in Nederland.

Sortiva Recycling tevreden over de kwaliteit van de medewerkers van Unica Fire Safety

Pieter Los, Project coördinator bij Sortiva Recycling geeft aan dat er regelmatig brand is bij het bedrijf. “Zo’n drie a vier keer per jaar ontstaat er een brand, vaak gebeurt dat spontaan. De oorzaken zijn divers en niet te voorkomen. Daarom is het voor ons erg belangrijk dat we zeker weten dat de aanwezige sprinklerinstallatie werkt wanneer dat nodig is. De complexiteit van de installatie vereist kwaliteit van de mensen van Unica en daar zijn we erg tevreden over.”