Actueel

Unica benoemt Ron van Laar tot CFO

Unica maakt bekend Ron van Laar (50) vanaf 1 juli 2021 te benoemen tot CFO. Hij volgt Bert Moser (61) op die na een dienstverband van 33 jaar bij Unica afscheid neemt als bestuurder. Bert was sinds 1988 CFO van Unica en treedt toe als adviseur van de RvC van het bedrijf. Ron van Laar is momenteel werkzaam als CFO bij Dynniq en heeft veel ervaring in financiële bestuursfuncties van uiteenlopende bedrijven. Unica is met een omzet van € 539 miljoen in 2020 en 3.000 werknemers een van de grootste technisch dienstverleners van ons land.  

Woontorens Boompjes Rotterdam voorzien van sprinklerinstallatie door Unica Fire Safety

Aan de Boompjes in Rotterdam worden twee nieuwe woontorens gerealiseerd. De naast elkaar gelegen torens worden respectievelijk 70 en 100 meter hoog en worden gebouwd naar een ontwerp van architectenbureau Team V. In opdracht van Cordeel Nederland verzorgt Unica Building Projects de technische installaties in de woontorens. De aanleg van de brandveiligheidsvoorziening is daarbij uit handen gegeven aan Unica Fire Safety.

Normen brandveiligheid installaties – deel 2: brandmeldinstallaties

Wie met brandveiligheid installaties te maken krijgt, wordt al snel geconfronteerd met normen. In een aantal artikelen leggen wij uit wat een norm precies is, wat het betekent het als een brandveiligheid installatie volgens een bepaalde norm is aangelegd, en welke verschillende normen er in Nederland allemaal worden toegepast.
In dit tweede deel behandelen we de normen voor brandmeldinstallaties.