Actueel

Op afstand testen van de flow switches met de inzet van de Zonecheck

Bij Unica Fire Safety zijn we continu op zoek naar nieuwe innovaties om onze brandbeveiligingsoplossingen nog beter te maken. De Zonecheck is een duurzame innovatie op het gebied van sprinklertechniek, die Unica Fire Safety in samenwerking met Project Fire Products aanbiedt. Met deze innovatie kan de werking van stromingsschakelaars op afstand worden getest, zonder dat de installatie moet worden afgetapt. Op deze manier wordt er voldaan aan de beheer- en onderhoudsvoorschriften voor het testen van stromingsschakelaars (TB80) en wordt waterverspilling en overlast op de werkvloer beperkt. In dit artikel lichten we de toegevoegde waarde en de werking van dit duurzame testsysteem uit. 

Unica Fire Safety zet innovatieve producten en diensten in voor duurzamere installaties

Duurzaamheid is een belangrijke pijler van Unica Fire Safety. Daarom zijn we continu op zoek naar innovatieve manieren om onze integrale brandveiligheidsoplossingen nog verder te verduurzamen. Door onder andere het digitaliseren van onze producten, het zelf ontwikkelen van nieuwe innovaties en de inzet van onze gerenommeerde merken, zorgen we voor zowel verduurzaming als gebruiksgemak bij de klant.

Blusinstallaties: de verschillende soorten op een rij

Een blussysteem draagt bij aan de continuïteit van bedrijfsvoeringen en beschermt medewerkers en kostbare bezittingen tegen brandschade. Omdat niet iedere brand hetzelfde is, vereist iedere type brand een andere manier van blussen. In dit artikel leggen we uit welke standaard blussystemen Unica Fire Safety aanbiedt, hoe ze werken en waar ze worden toegepast.