Actueel

Watervoorziening van een sprinklerinstallatie

Een sprinklerinstallatie is bedoeld om een eventuele brand te blussen of onder controle te houden totdat de brandweer ter plaatse is. Het is daarom van belang dat het sprinklersysteem een goede watervoorziening heeft die voldoende bluswater aanlevert. In dit artikel behandelen we allerlei ins en outs van de watervoorziening.

Ontwerp van een sprinklerinstallatie

Er kunnen verschillende redenen zijn om bij de nieuwbouw of renovatie van een bedrijfspand een sprinklerinstallatie in het gebouw aan het laten brengen. Wat komt er allemaal kijken bij het ontwerp van de installatie?

Unica aan de slag met renovatie kliniek IJsselland Ziekenhuis

De klinische afdelingen van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel ondergaan de komende twee jaar een complete renovatie. Unica Building Projects is gezamenlijk met Dijkxhoorn (bouwkundig aannemer), Croonwolter&dros (elektrotechniek) en Interfurn (meubelleverancier vaste inrichting) betrokken bij deze grootschalige operatie. Hierbij is Unica als werktuigbouwkundig technisch dienstverlener verantwoordelijk voor de renovatie van de HVAC-, sanitaire- en sprinkler installaties. Recent is de samenwerking bekrachtigd door het ondertekenen van de contracten tussen het IJsselland Ziekenhuis en alle uitvoerende partijen. De partners kijken uit naar een goede samenwerking en de realisatie van een mooi project.