Actueel

Unica Fire Safety neemt certificeerbare PZI via de smartphone in gebruik

Unica Fire Safety heeft de Cloud-smartphone gebaseerde ontruimingsinstallatie (NEN 2575-4) van MultiBel in gebruik genomen. Hierdoor is het mogelijk om in gebouwen, waar men niet zelfredzaam is, een ontruiming met stil alarm in werking te zetten, zonder dat daar extra ontvangers voor nodig zijn. De traditionele PZI (Personen Zoek Installatie) is hierdoor verleden tijd. 

Overname Gerco en Applicom geformaliseerd

De acquisitie van Gerco en Applicom door technisch dienstverlener Unica is definitief. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) verleende vorige week zijn goedkeuring aan de overname, waarna de laatste juridische formaliteiten werden afgehandeld. Daarmee zijn beide bedrijven nu onderdeel van het netwerk van Unica-bedrijven.

Unica bouwt aanbod in brandbeveiliging uit met overname Gerco en Applicom

Technisch dienstverlener Unica heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van Gerco en Applicom. Beide bedrijven zijn toonaangevende spelers in de markt van passieve brandbeveiliging in ons land. De oplossingen van beide bedrijven zijn geïnstalleerd in ruim 30.000 gebouwen. Unica heeft met Unica Fire Safety al een veelzijdig product- en dienstenportfolio op het gebied van actieve brandveiligheid. Met de voorgenomen overname wordt het portfolio verder versterkt, waardoor het cluster integrale totaaloplossingen biedt voor brandveilige gebouwen. Eerder deze maand maakte Unica bekend het Friese installatiebedrijf Pranger-Rosier over te nemen. Unica behaalde in 2020 een omzet van € 539 miljoen en is met circa 3.000 werknemers een van de grootste technisch dienstverleners van ons land.