Actueel

Unica bouwt aanbod in brandbeveiliging uit met overname Gerco en Applicom

Technisch dienstverlener Unica heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van Gerco en Applicom. Beide bedrijven zijn toonaangevende spelers in de markt van passieve brandbeveiliging in ons land. De oplossingen van beide bedrijven zijn geïnstalleerd in ruim 30.000 gebouwen. Unica heeft met Unica Fire Safety al een veelzijdig product- en dienstenportfolio op het gebied van actieve brandveiligheid. Met de voorgenomen overname wordt het portfolio verder versterkt, waardoor het cluster integrale totaaloplossingen biedt voor brandveilige gebouwen. Eerder deze maand maakte Unica bekend het Friese installatiebedrijf Pranger-Rosier over te nemen. Unica behaalde in 2020 een omzet van € 539 miljoen en is met circa 3.000 werknemers een van de grootste technisch dienstverleners van ons land. 

Unica benoemt Ron van Laar tot CFO

Unica maakt bekend Ron van Laar (50) vanaf 1 juli 2021 te benoemen tot CFO. Hij volgt Bert Moser (61) op die na een dienstverband van 33 jaar bij Unica afscheid neemt als bestuurder. Bert was sinds 1988 CFO van Unica en treedt toe als adviseur van de RvC van het bedrijf. Ron van Laar is momenteel werkzaam als CFO bij Dynniq en heeft veel ervaring in financiële bestuursfuncties van uiteenlopende bedrijven. Unica is met een omzet van € 539 miljoen in 2020 en 3.000 werknemers een van de grootste technisch dienstverleners van ons land.  

Woontorens Boompjes Rotterdam voorzien van sprinklerinstallatie door Unica Fire Safety

Aan de Boompjes in Rotterdam worden twee nieuwe woontorens gerealiseerd. De naast elkaar gelegen torens worden respectievelijk 70 en 100 meter hoog en worden gebouwd naar een ontwerp van architectenbureau Team V. In opdracht van Cordeel Nederland verzorgt Unica Building Projects de technische installaties in de woontorens. De aanleg van de brandveiligheidsvoorziening is daarbij uit handen gegeven aan Unica Fire Safety.