Actueel

Een serverruimte beschermen tegen brand

De wereld is volop aan het digitaliseren. Hierdoor worden we in steeds grotere mate afhankelijk van netwerken en servers. Als gebruikers verwachten we dat onze bestanden en applicaties altijd en overal toegankelijk zijn. De bedrijfszekerheid van een server of datacenter is daarom erg belangrijk. Het uitvallen van een server kan er namelijk voor zorgen dat bedrijfsprocessen of zelfs hele afdelingen tijdelijk stil komen te liggen. Het is daarom belangrijk netwerken en servers te beschermen tegen uitval of schade door brand.

De toepassing van blusgas

Een blusgasinstallatie is een automatisch blussysteem dat wordt ingezet om een beginnende brand te beheersen of te blussen. Door een ruimte met een bepaalde soort blusgas te vullen zorgt de installatie er voor dat de brand wordt gedoofd en dat de materiële schade beperkt blijft. Blusgasinstallaties kunnen in verschillende situaties worden ingezet. Daarbij kunnen er verschillende soorten blusgassen worden ingezet met ieder zo hun eigenschappen en voor- en nadelen.

De omvang van een brandmeldinstallatie

Mocht er brand ontstaan in een gebouw, dan moet dit snel worden ontdekt zodat de interne hulpdiensten (BHV) en de brandweer kunnen worden gealarmeerd. Voor een brandveilig gebouw is een goede branddetectie daarom erg belangrijk. Vanuit de bouwregelgeving is de aanwezigheid van een brandmeldinstallatie met ontruimingsalarmering in sommige gevallen zelfs verplicht. Ook is bij wetgeving bepaald welke bewakingsomvang de installatie moet hebben. Wat houdt deze bewakingsomvang precies in?