Actueel

Jaarverslag 2019

Unica boekte in 2019 een omzetgroei en een hogere winstmarge. Voortdurende aandacht voor medewerkers, innovatiekracht, maatregelen uit het Klimaatakkoord en het ondernemerschap in het bedrijf zorgen ervoor dat Unica met onverminderd vertrouwen naar de toekomst kijkt.

Unica: groei omzet en nettowinst over 2019

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, heeft na de uitstekende cijfers in de afgelopen jaren opnieuw positieve resultaten behaald. Over 2019 groeide de omzet met 4% naar € 497 miljoen (2018: € 477 miljoen). De nettowinst steeg met 9% naar € 21,2 miljoen (2018: € 19,4 miljoen). Unica verwacht dat de omzet in 2020 weer sterker zal stijgen. Ook in de jaren daarna verwacht Unica structureel goede resultaten door een combinatie van autonome groei en gerichte overnames. 

Een serverruimte beschermen tegen brand

De wereld is volop aan het digitaliseren. Hierdoor worden we in steeds grotere mate afhankelijk van netwerken en servers. Als gebruikers verwachten we dat onze bestanden en applicaties altijd en overal toegankelijk zijn. De bedrijfszekerheid van een server of datacenter is daarom erg belangrijk. Het uitvallen van een server kan er namelijk voor zorgen dat bedrijfsprocessen of zelfs hele afdelingen tijdelijk stil komen te liggen. Het is daarom belangrijk netwerken en servers te beschermen tegen uitval of schade door brand.