Actueel

Kleine blusmiddelen: de soorten op een rij

Om branden te bestrijden maakt men van verschillende soorten blusmiddelen gebruik. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen grote blusmiddelen, zoals een sprinklerinstallatie, en kleine blusmiddelen, zoals draagbare brandblussers en brandslanghaspels. De blusmiddelen die men aanschaft moeten geschikt zijn voor de mogelijke branden die kunnen ontstaan. In dit artikel legt Unica Fire Safety uit welke soorten kleine blusmiddelen er zijn en bij welk type brand deze kunnen worden gebruikt.

Zicht op gezonder binnenklimaat in scholen en verpleeghuizen

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, komt met ‘Air Insight’ op de markt. Deze innovatie geeft inzicht in de kwaliteit van het binnenklimaat op onder meer scholen en verpleeghuizen. De toepassing bestaat o.a. uit een sensor die continu gegevens verzamelt over het CO2-gehalte in de ruimte. Die data kan worden geraadpleegd via mobiele telefoon(s) door het scannen van de QR-code boven de sensor. Gebruikers krijgen via een webapp direct inzicht en kunnen desgewenst een bericht ontvangen als een grenswaarde wordt overschreden. Via het platform is een totaaloverzicht beschikbaar over alle lokalen of ruimtes waar een sensor aanwezig is. Met de toepassing biedt Unica de gebruikers het inzicht om het risico op coronabesmetting in kantoren en scholen te reduceren.

Unica en Normec sluiten samenwerkingsovereenkomst voor inzet SIT in sprinklerbranche

Recentelijk heeft Unica een nieuwe innovatie gelanceerd, de ‘Sprinkler Integrity Test’, ook wel SIT genoemd. Middels de SIT biedt Unica gebouweigenaren/gebruikers dan wel andere belanghebbenden inzicht in het functioneren van de sprinklerinstallatie. Unica wil er graag voor zorgen dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van de test goed geborgd blijft. Daarop zijn Unica en inspectie-instelling Normec FSS de samenwerking aangegaan voor de verdere doorontwikkeling en inzet van de SIT in de sprinklerbranche.