Actueel

Unica zet in op versterking innovatiekracht en start Innovation Center

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, wil de innovatiekracht versterken en start om die reden het Unica Innovation Center. Deze strategische divisie heeft tot doel om relevante ontwikkelingen en innovaties in de omgeving waarin Unica opereert te signaleren en de kennis over (nieuwe) technologie verder te verankeren binnen het bedrijf. Aanvullend krijgt het Innovation Center de taak om de verbindingen tussen de bedrijven uit het Unica-netwerk en eventuele externe partners te versterken. Unica is een van de eerste technische dienstverleners in ons land met een strategische divisie gericht op innovatie.  

Sprinklers en vluchtveiligheid bij brand

De toepassing van een sprinklerinstallatie heeft al bewezen een grote positieve bijdrage te leveren aan de beheersbaarheid van brand, instandhouding van stalen draagconstructies en het beperken van de materiële brandschade. Nieman Raadgevend Ingenieurs heeft onlangs in opdracht van de VEBON-NOVB en European Fire Sprinkler Network (EFSN) onderzoek gedaan naar de bijdrage van een sprinklerinstallatie aan de persoonlijke veiligheid van gebouwgebruikers bij brand.

Op basis van de resultaten van dit onderzoek kan worden gesteld dat sprinklerbeveiliging ook een duidelijke positieve bijdrage levert aan de vluchtveiligheid van gebouwgebruikers in het geval van brand. Sprinklers verminderen de verslechtering van de ruimtecondities, waardoor de beschikbare vluchttijd wordt verlengd. Daarnaast dragen sprinklers bij aan de overleefbaarheid van brand.

Unica neemt Boele Fire Protection over

Unica heeft zijn netwerk van bedrijven versterkt met Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties. De overname betekent voor Unica een verdieping van de gespecialiseerde activiteiten op het gebied van brandveiligheid, waarin Unica met het bedrijf Unica Fire Safety al sinds begin deze eeuw actief is. De producten en diensten van Boele Fire Protection vormen een mooie aanvulling op het portfolio van Unica, dat daarmee nog beter in staat is om voor opdrachtgevers brandveiligheidsoplossingen van A tot Z te verzorgen.