Actueel

Unica Fire Safety en All Sprinkler Service B.V. sluiten overeenkomst voor SIT-licentie

Unica Fire Safety heeft met All Sprinkler Service B.V., een erkend onderhoudsbedrijf in de sprinklerbranche, een overeenkomst gesloten over het gebruik en de inzet van de Sprinkler Integrity Test (SIT). De SIT is een innovatieve testmethode om sprinklers op locatie te kunnen testen. Hiermee is All Sprinkler Service B.V. de allereerste installateur die een licentie krijgt om deze innovatie verder in de markt te zetten. 

Aspiratiesysteem: branddetectie voor vroegtijdige signalering bij een beginnende brand

In sommige situaties is een rookmelder een ongeschikt middel voor rookdetectie, zoals in een zuivere werkomgeving. Dit komt door de verhoogde luchtsnelheid en overdruk. De rook stijgt hierdoor niet naar de rookmelders, waardoor een brand onmogelijk te detecteren is. Echter is vroegtijdige alarmering van groot belang in ruimten waar langzaam ontwikkelde branden moeilijk te detecteren zijn en snelle detectie vereist is, zoals koel- en vriesruimtes, datacenters en productieomgevingen. Een aspiratiesysteem detecteert actief op rookdelen en onderscheidt deze van de andere stofdelen, waardoor een beginnende brand onder controle blijft. In dit artikel leest u meer over de werking van het aspiratiesysteem en de verschillende voordelen in tegenstelling tot reguliere rookmelders. 

Unica Fire Safety benoemt Jeffrey Hoppenbrouwers tot commercieel directeur

Unica Fire Safety heeft Jeffrey Hoppenbrouwers (31) vanaf 1 november 2021 benoemd tot commercieel directeur. Jeffrey heeft momenteel de functie van commercieel manager en zal zich voor verdere groei van het cluster meer gaan focussen op de samenwerking tussen de afzonderlijke bedrijven binnen het cluster Unica Fire Safety.