Over Unica Datacenters

Over Unica Datacenters

Over Unica Datacenters

Excelleer uw businesscontinuïteit met Unica Datacenters
Unica Datacenters is de Nederlandse specialist in datacenters. Al meer dan 20 jaar ontwerpen, bouwen, onderhouden én beheren wij state-of-the-art datacenters voor opdrachtgevers in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Van KPN, Equinix, Microsoft, en Ziggo tot Level3, Interoute, bol.com en Booking.com.

Het succes van Unica Datacenters is het Data Center Life Cycle model (DCLC-model). Niet de losse onderdelen maar de keten van alle componenten bepalen de uptime van uw datacenter:

  • kosten dalen
  • beschikbaarheid stijgt en 
  • u kunt zich volledig richten op uw kernactiviteiten

Pick & Choose
Iedere klant heeft andere eisen en wensen. De één helpen we met een tijdelijke detachering van een medewerker, de ander met een overname van het totale beheer van een datacenter. Met de modulaire opzet ‘Pick & Choose’ kiest u altijd voor de dienstverlening die het beste bij u past.

Datacenterspecialist
U vindt in Unica Datacenters een datacenter consultant die u adviseert over alle aspecten van het exploiteren van een datacenter. Precies weten hoe het met uw huidige datacenter gesteld is? 

Met de Data Infrastructure Scan doen we een nulmeting, inclusief rapportage en advies, op basis waarvan u gefundeerde beslissingen kunt nemen. 

Volledige uptime tijdens (ver-)bouw
Een datacenter bouwen of verbouwen? Unica Datacenters ontzorgt u volledig. Verbouw van een bestaand datacenter is zelfs onze expertise. In een live-omgeving upgraden wij uw datacenter naar een state-of-the-art omgeving. Met Unica Datacenters voldoet uw datacenter aan ‘best practises’, BICS, TIA-942-B, de EN 50600 guidelines en alle geldende wet- en regelgeving. Gecertificeerde monteurs leveren een bedrijfskritische omgeving waarmee u 100% betrouwbaar uw business kunt blijven doen. 

Helemaal ontzorgd
Dag en nacht kunnen wij uw infrastructuur bewaken. Werkt de koelinstallatie naar behoren? Is de noodstroomvoorziening aanwezig? Is de netspanning op orde? Wanneer zich onverhoopt een kritische storing voordoet gaan onze engineers direct voor u aan de slag. Waar nodig doen we eerst verder onderzoek binnen de afgesproken tijd of verhelpen we de storing direct. Unica Datacenters doet er alles aan om u volledig te ontzorgen. 

Met Rack Space Consolidatie richten we uw datacenter efficiënter in. Heeft u een extra 19 inch rek of spanningssloffen nodig? Wij leveren u graag de benodigde materialen vanuit Rack and stack services.
De extra glans aan onze dienstverlening? Uw serverruimte en datacenter zijn het digitale hart van uw organisatie. Schoonmaak vraagt om extra zorgvuldigheid. Met Deep Cleaning voorkomt u storingen en defecten. 

‘One-stop-shop’ oplossing
Het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren van een datacenter vraagt om hoogwaardige expertise en grijpt op verschillende disciplines in. Van elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden tot specialistische kennis van draadloze en bedrade netwerkoplossingen. Unica Datacenters is onderdeel van de Unica Groep en biedt u een ‘one-stop-shop’ oplossing. 

Uw businesscontinuïteit excelleren met Unica Datacenters? Neem contact op met Unica Datacenters.