Arno Uiterweerd nieuwe directeur Unica Datacenters | Unica

Arno Uiterweerd nieuwe directeur Unica Datacenters

Arno Uiterweerd nieuwe directeur Unica Datacenters

Unica heeft Arno Uiterweerd (45) aangesteld als nieuwe directeur van Unica Datacenters. Hij is daarmee de opvolger van Mark Linde, die zijn carrière buiten Unica voortzet. Arno Uiterweerd heeft meer dan 20 jaar ervaring in de bouw en techniek en ziet er naar uit om zijn expertise in te zetten in de hoogtechnologische markt waarin Unica Datacenters actief is.

Arno Uiterweerd werkte een flink deel van zijn carrière voor BAM Techniek, de installatietak van het Nederlandse bouwbedrijf. De afgelopen 3,5 jaar was Arno Uiterweerd werkzaam voor Ballast Nedam, waar hij de installatietechnische afdeling en de duurzame energietak onder zijn hoede had en verantwoordelijk was voor de Installatiecombinatie Apier Schiphol. Vanaf 1 juni jl. is hij directeur voor de gespecialiseerde activiteiten van Unica Datacenters.

Arno Uiterweerd
Arno Uiterweerd

Unica was geen onbekend bedrijf voor Arno Uiterweerd, die in zijn functies bij BAM en Ballast Nedam bij een aantal projecten nauw samenwerkte met Unica. Het project dat daarbij het meest in het oog springt is de nieuwbouw van de Isala Klinieken in Zwolle, een opdrachtgever waarvoor BAM en Unica als consortium nog altijd gezamenlijk het onderhoud en beheer verzorgen. 

Fors aandeel technologie
Projecten in ziekenhuizen vormen een rode draad in de carrière van Arno Uiterweerd, waar hij technische kennis opdeed die ook in de realisatie van datacenters van pas komt. “De installatiecomponent in ziekenhuizen is net als bij datacenters een stuk hoger dan in andere gebouwen. Technologie heeft in de loop der tijd een steeds groter aandeel gekregen in bouwprojecten van ziekenhuizen, dus de relevantie van technisch dienstverleners wordt steeds groter. In datacenters is het aandeel van technologie nog hoger, evenals de snelheid waarmee projecten gerealiseerd worden. Ik zie er naar uit om mijn ervaring van de afgelopen 20 jaar te gebruiken in die hoogtechnologische omgeving”, zegt Arno Uiterweerd.

Juist vanwege het forse aandeel van technologie is Unica Datacenters doorgaans de hoofdaannemer van datacenterprojecten. De focus op deze werkzaamheden vanuit een eigen bedrijf ziet Arno Uiterweerd als een belangrijk strategisch voordeel: “De meeste technisch dienstverleners doen het erbij, Unica heeft daar een gespecialiseerd bedrijf voor opgezet. Unica Datacenters heeft heel veel kennis in huis en een mooi track record met prachtige projecten. Dat is een geweldige basis om op voort te borduren.”

Unica Datacenters: sterk in bouwen van datacenters 
Unica Datacenters al ruim 25 jaar dé Nederlandse datacenterspecialist die intelligente en technologisch complexe datacenters realiseert. Het bedrijf verzorgt de engineering, bouw, inbedrijfstelling, configuratie, optimalisatie en het onderhoud van datacenters. Daarnaast implementeert Unica Datacenters whitespace en infrastructuur en faciliteert zo de veilige opslag van data. Unica Datacenters heeft sinds zijn oprichting bijgedragen aan de bouw en onderhoud van tientallen datacenters in ons land. Opdrachtgevers zijn onder meer Booking.com, Equinix, Interoute, KPN, Level3 Communications, VodafoneZiggo en diverse publieke en overheidsorganisaties en ziekenhuizen.