Unica Datacenters gaat een samenwerking aan met Asperitas | Unica

Unica Datacenters gaat een samenwerking aan met Asperitas

Unica Datacenters gaat een samenwerking aan met Asperitas

Unica Datacenters en  Asperitas hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Asperitas is een Nederlandse hightech scale-up gefocust op het verhogen van verduurzaming en vermogensdichtheid binnen datacenters. De samenwerking wordt operationeel, waarbij Unica Datacenters de implementatie en onderhoud van Asperitas’ immersie koeling installaties op zich zal nemen. De gecombineerde inspanning van de twee bedrijven zal zorgen voor de hoogste kwaliteit om te voldoen aan de eisen van elke klant.

Asperitas is gespecialiseerd in immersiekoeling technologie, waarbij de IT systemen worden ondergedompeld in een vloeistof in tegenstelling tot koeling via lucht. De innovatieve technologie zorgt voor een verbetering van energie-efficiëntie en verduurzaming van datacenters. Zowel Asperitas en Unica Datacenters streeft naar verduurzaming binnen de datacenter industrie, en met deze samenwerking wordt hier proactief aan bijgedragen.

Arno Uiterweerd, Managing Director van Unica Datacenters: “We geloven sterk in immersiekoelingstechnologie omdat het een gedeelde ambitie ondersteunt om hoge energie-efficiëntie- en duurzaamheidsdoelen te bereiken binnen de datacenteromgeving. Het Asperitas-product, in combinatie met de ondersteuning van Unica Datacenters, is een geweldige kans voor IT-eigenaren om deze disruptieve technologie nu met volledig vertrouwen te adopteren.’’

Ronald Monster, CEO van Asperitas zei: “Deze samenwerking met Unica Datacenters zorgt ervoor dat Asperitas onze klanten een robuuste inbedrijfstelling, preventief onderhoud en ondersteuning biedt, waardoor onze systemen efficiënt kunnen werken en hun levensduur kunnen maximaliseren, waardoor uiteindelijk de bedrijfskosten van het datacenter worden verlaagd.’’

Over Asperitas
Asperitas is een Nederlandse cleane en hightech scale-up, die ‘Immersed Computing’ heeft ontwikkeld en op de markt heeft gebracht, een technologie gebaseerd op immersievloeistofkoeling om datacenters duurzaam te laten functioneren, zelfs voor de meest veeleisende gebruikers en omgevingen. In 2018 won Asperitas de internationale New Energy Challenge-competitie georganiseerd door Shell, Rockstart en YES!Delft. In mei 2020 publiceerde het World Economic Forum een paper over transformationele energie-innovaties van de afgelopen 10 jaar, waarbij Asperitas-technologie werd gekozen als de enige energie-efficiëntieoplossing voor datacenters in hun baanbrekende paper. Voor meer informatie kijk op https://www.asperitas.com/.

Benieuwd naar de werking en toepassing van immersie koeling of de samenwerking met Asperitas, neem contact op met Marco van ’t Slot van Unica Datacenters.

mvtslot@unica.nl
+316 20 70 19 53