Unica Datacenters krijgt Premium status bij Rittal | Unica

Unica Datacenters krijgt Premium status bij Rittal

Unica Datacenters krijgt Premium status bij Rittal

Unica Datacenters, het bedrijf van technisch dienstverlener Unica dat zich bezighoudt met de bouw, inrichting en het onderhoud van datacenters, is Rittal Premium Partner geworden. Unica Datacenters en Rittal gaan dit jaar nauwer met elkaar samenwerken en hun sales-activiteiten intensiveren.

Rittal is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van industriële en ICT-behuizingen en een leidende partij op dit gebied voor de datacenterbranche. Het bedrijf levert alle passieve onderdelen voor de inrichting van een datacenter, waaronder kastsystemen, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering en monitoring. Rittal werkt met een selecte groep Premium Partners die gespecialiseerd zijn in een bepaalde nichemarkt en Unica Datacenters is nu Premium Partner voor de datacenterbranche. Rittal werkte de afgelopen vijftien jaar al op productniveau samen met Unica Datacenters, dat de engineering, bouw, inbedrijfstelling, configuratie, optimalisatie en het onderhoud van datacenters verzorgt en whitespace en infrastructuur implementeert. Beide bedrijven gaan de samenwerking nu uitbreiden door samen op te trekken om complexe datacenterprojecten te realiseren.

Erwin Cremers, Director Whitespace Solutions bij Unica Datacenters: “Rittal is voor ons een heel belangrijke partner als A-merk leverancier van cruciale onderdelen voor complexe whitespace-projecten. Een goede relatie met leveranciers is noodzakelijk om dit soort specialistische projecten te laten slagen. Als Rittal Premium Partner kunnen we onze gezamenlijke klanten nog beter bedienen, doordat we op het hoogste niveau toegang hebben tot de expertise van Rittal.” 

Rittal en Unica Datacenters
V.l.n.r. Marcel Pol (Rittal), Erwin Cremers (Unica Datacenters) en Dion Cremers (Rittal)

Marcel Pol, salesmanager IT bij Rittal: “Unica Datacenters heeft zich de afgelopen vijftien jaar onderscheiden door zijn ervaring, kennis en kunde. Voor ons is het een logische stap om de samenwerking met Unica Datacenters verder uit te bouwen. Voor de komende jaren is er zo’n 184.000m² aan vloeroppervlak in nieuw te bouwen multi-tenant datacenters gepland. De expertise van Unica Datacenters maakt hen de ideale partner om gezamenlijk projecten te doen in deze snelle groeimarkt.”

De samenwerking is begin dit jaar van start gegaan en richt zich op alle markten waarop Unica Datacenters actief is.

Over Rittal
Rittal is een internationale en toonaangevende leverancier van behuizingen voor elektrische apparaten en een leidende fabrikant van passieve onderdelen van een datacenter whitespace. Het van oorsprong Duitse bedrijf is actief in meer dan zestig landen. Meer dan 11.000 medewerkers produceren en ontwikkelen bij Rittal. Meer informatie vindt u op de website van Rittal.