Unica Datacenters onderscheidt zich bij internationale farmaceut | Unica

Unica Datacenters onderscheidt zich bij internationale farmaceut

Unica Datacenters onderscheidt zich bij internationale farmaceut


De inzet van datacenters voert verder dan de traditionele IT- en mediawereld. Vrijwel elke sector heeft te maken met dataverkeer dat op een professionele manier moet worden ingericht. Zo is de IT-omgeving een cruciaal onderdeel van het productieproces van een internationale farmaceut, waarvoor Unica Datacenters twee datazalen realiseert. 

Gert-Jan Braun
Gert-Jan Braun, technisch ontwikkelaar bij Unica Datacenters

Gert-Jan Braun (29) werkt als technisch ontwikkelaar bij Unica Datacenters. Met zijn achtergrond in de bouwfysica en installatietechniek is hij nauw betrokken bij alle tenderprojecten, zoals die voor een grote farmaceut op het Leiden Bio Science Park. “Dat we ons als expert in de datacenterwereld hebben kunnen onderscheiden in een aanbesteding voor een internationale speler, ben ik enorm trots op”, begint Gert-Jan. 

Sinds zijn start bij Unica maakte hij een mooie ontwikkeling door. “Bij mijn start was het meteen duidelijk dat ik binnen de afdeling tendering wilde werken. Eerst kreeg ik de functie van Tender Support Engineer. In deze functie maak je veel verschillende dingen mee. Je leert snel en dat is belangrijk omdat de doorlooptijd van projecten heel kort is. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de rol van technisch ontwikkelaar en ben ik vanaf de start nauw betrokken bij de werkzaamheden voor dit project.”

19.000 vierkante meter 
Hij doelt op een recent gewonnen aanbesteding van een internationale farmaceut. “Op het Leiden Bio Science Park wordt een CAR T-celtherapie productiecentrum gerealiseerd. Het is de eerste celtherapiefaciliteit van het farmaceutische bedrijf in Europa en de vijfde in de wereld. CAR T-cells zijn gemodificeerde witte bloedcellen die ingezet worden om kanker te bestrijden. Eind 2024 moet het 19.000 vierkante meter grote complex operationeel zijn. Unica Datacenters zorgt voor de uitvoering van twee datazalen met ongeveer 40 racks en vijf intermediate distribution frame (IDF) ruimtes die het hart vormen van de IT-installaties. Onze werkzaamheden op locatie starten in een latere fase omdat we in een ‘mission critical environment’ werken. Wij beginnen eind 2022 als het helemaal stofvrij is en we alles steriel kunnen opleveren.”   

Professionals 
Zijn betrokkenheid bij het project gaf Gert-Jan vooral meer inzicht in het werken met internationale partijen: “Unica Datacenters werkt voornamelijk voor internationale opdrachtgevers, in een competitieve markt waarin we vaak internationale aannemers en prijsvechters tegenover ons zien. Omdat ik ook in de engineeringsfase betrokken ben, geeft me dat een betere kijk op wat daar allemaal bij komt kijken. Ik werk binnen een fantastisch team waarin iedereen flexibel op elkaar is ingespeeld. Met Engels als voertaal en professionals aan beide kanten van de tafel is het werken op hoog niveau. Dat vind ik een hele mooie uitdaging.” 

Op het Leiden Bio Science Park wordt een CAR T-celtherapie productiecentrum gerealiseerd