Cloud medics Unica ICT Solutions ontwikkelen scantool voor Azure-omgeving | Unica

Cloud medics Unica ICT Solutions ontwikkelen scantool voor Azure-omgeving

Cloud medics Unica ICT Solutions ontwikkelen scantool voor Azure-omgeving

In dit blog vertellen onze cloud medics je graag meer over de door hun ontwikkelde Azure scantool 

Een nieuwe applicatie of website in Azure laten bouwen door een derde partij, iets wat wij vaak zien bij klanten. Denk aan een modernisatie van het applicatielandschap en het daarmee optimaliseren en consolideren van applicaties. Zolang het allemaal werkt is dat natuurlijk hartstikke mooi. Maar op het moment dat het niet meer werkt, door bijvoorbeeld ontwikkelde scripts die niet meer lopen of wanneer er gewoonweg geen updates meer gedraaid worden, blijft de klant achter met een omgeving waarvan je de kennis en kunde vaak niet in huis hebt. Hoe het gesteld is met de beveiliging, de kosten en prestatie van de omgeving weet de klant vaak niet. Wat doe je dan om dit op te kunnen lossen? 

De Azure consultants (cloud medics) die werken binnen het Azure Competence Center van Unica ICT Solutions hebben Azure check-up, een assessment, ontwikkeld waarmee je de problematiek kunt tackelen. Dit eenmalige assessment licht de subscriptie(s) van jouw omgeving door, waarbij we gebruik maken van de gecombineerde best practices van Microsoft en Unica ICT Solutions. Doordat Microsoft het Azure platform continu optimaliseert en wij onze kennis continu up-to-date houden, zijn deze best practices dynamisch van aard. Hierdoor kunnen we de opgedane kennis eenvoudig verwerken in nieuwe best practices. Azure check-up brengt de omgeving van jou als klant in kaart en staat stil bij de volgende onderwerpen: 

 

Beveiliging 

De omgeving wordt door Unica ICT Solutions gescand op het gebied van beveiliging. Denk hierbij aan het voorkomen van het publiekelijk toegankelijk maken van gegevens, maar ook aan het invullen van de juiste parameters in de ondersteunende diensten van het Azure-platform. Vaak zien we dat er bewust of per ongeluk een configuratie is neergezet waarbij voor het gemak een aantal poorten openstaan. Deze foutieve configuraties zullen naar boven komen in de scan die wij als cloud medics uitvoeren.  

 

Continuïteit 

Iets wat vaak vergeten wordt: De continuïteit van de omgeving in Azure. Na de migratie of realisatie van een klantomgeving is het niet vanzelfsprekend dat deze optimaal is ingericht om zo de continuïteit ervan te waarborgen. De cloud medics scannen je omgeving om te zien of deze geoptimaliseerd kan worden, om zo een betere continuïteit te garanderen. 

 

Prestatie 

Door de constante verandering van het aanbod binnen Azure zijn er continu snellere of betere alternatieven beschikbaar voor de huidige omgeving. Unica ICT Solutions toetst de klantomgeving op basis van de meest recente kennis, waarna wij je voorzien van advies over de eventuele optimalisaties die doorgevoerd kunnen worden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we je omgeving nóg beter laten presteren.   

 

Kosten 

Naast prestatie kan een Azure-omgeving ook vaak kostentechnisch geoptimaliseerd worden. Vaak zien we dat een omgeving te ruim of te krap geschaald is. Na verloop van tijd valt er een baseline op te maken waardoor we klanten kunnen voorzien van zogenaamde rightsizing. Unica ICT Solutions zal jou voorzien van advies over rightsizing maar ook bijvoorbeeld wanneer je kosten kunt besparen door reserveringen af te nemen bij Microsoft.  

 

Snel resultaat en optimalisatie 

Azure check-up is een snel en eenvoudig middel om de huidige status van je Azure-omgeving in kaart te brengen. Alles op basis van een aantal onderwerpen. Het resultaat van deze analyse wordt besproken met de klant en waar nodig kunnen onze cloud medics je van dienst zijn om de eventuele optimalisaties die in de scan naar voren komen, in de omgeving door te voeren. Indien er behoefte is aan een continu proces, waarbij de omgeving door de managed services engineers wordt beheerd, dan biedt Unica ICT Solutions ook diverse beheerpakketten aan.  

 

Ook jouw Azure-omgeving eenmalig laten scannen met check-up? 

Neem dan contact op met de cloud medics van Unica ICT Solutions!

 

Lees hier meer over Azure Check-up

John is als Manager Unica Cloud Services nauw betrokken bij alles wat maar met de cloud te maken heeft. Als onderdeel van het cloud medics team van Unica ICT Solutions draagt hij samen met het team zorg voor de ontwikkeling van het cloudplatform van Unica ICT Solutions, het ontwikkelen van assessments als Azure check-up en het inrichten en optimaliseren van cloudomgevingen bij klanten.

John de Jager
Manager Unica Cloud Services Unica ICT Solutions