Laat onze Cloud Medics je omgeving scannen en krijg een snelle diagnose | Unica

Laat onze Cloud Medics je omgeving scannen en krijg een snelle diagnose

Laat onze Cloud Medics je omgeving scannen en krijg een snelle diagnose

Azure Check-up

Je laat een nieuwe applicatie of website bouwen in Microsoft Azure. Prachtig en niets aan de hand, zolang het allemaal prima werkt. Maar op het moment dat het niet meer werkt, blijf je achter met een omgeving waarvan de kennis en kunde niet in huis is. Je hebt geen idee hoe het gesteld is met de beveiliging, de kosten en prestatie van de omgeving. En dan?

Om dit probleem op te lossen hebben de Cloud Medics die werken binnen het Azure Competence Center van Unica ICT Solutions Azure Check-up ontwikkeld. Azure Check-up is een snel en eenvoudig middel om de status van je huidige Azure-omgeving in kaart te brengen op basis van een aantal criteria.
 

Doe de Azure Check-up

 

Het resultaat van deze analyse wordt met je besproken en je krijgt uiteraard advies over de uit te voeren optimalisaties. Indien gewenst kunnen de Cloud Medics de aanbevolen optimalisaties op je Azure-omgeving doorvoeren.
 

Cloud-medics

Azure Check-up, toetsen van je Azure-omgeving op basis van de volgende criteria:  

  • Beveiliging: Voldoet je Azure-omgeving aan de laatste beveiligingseisen?
  • Continuïteit: Een vaak vergeten punt, een optimale inrichting om continuïteit te garanderen. 
  • Prestatie: Azure is continu onderhevig aan verandering waardoor het kan zijn dat je omgeving beter kan presteren met een aantal kleine aanpassingen. Is jouw omgeving nog up-to-date?  
  • Kosten: Het is niet de vraag of je te veel betaalt, maar hoeveel...
     

Beveiliging

De omgeving wordt door Unica ICT Solutions gescand op het gebied van beveiliging. Denk hierbij aan het voorkomen van het publiekelijk toegankelijk maken van gegevens, maar ook het invullen van de juiste parameters in de ondersteunende diensten van het Azure-platform. Vaak zien we dat er bewust of per ongeluk een configuratie is neergezet waarbij voor het gemak een aantal poorten openstaan. Deze foutieve configuraties zullen naar boven komen in de scan die Unica ICT Solutions uitvoert.
 

Continuïteit

Wat vaak vergeten wordt is de continuïteit van de omgeving in Azure. Na de migratie of realisatie van een klantomgeving is het niet vanzelfsprekend dat deze optimaal is ingericht om continuïteit te waarborgen. Unica ICT Solutions scant de omgeving om te zien of de omgeving geoptimaliseerd kan worden om een betere continuïteit te garanderen.
 

Prestatie

Door de constante verandering van het aanbod binnen Azure zijn er continu snellere of betere alternatieven beschikbaar voor de huidige omgeving. Unica ICT Solutions toetst de klantomgeving op basis van de meest recente kennis en zal de klant voorzien van advies over de eventuele optimalisaties die doorgevoerd kunnen worden in hun omgeving om hiermee deze omgeving nog beter te laten presteren.
 

Kosten

Naast prestatie kan een Azure-omgeving ook vaak kostentechnisch geoptimaliseerd worden. Vaak zien we dat een omgeving te ruim of te krap geschaald is. Na verloop van tijd valt er een baseline op te maken waardoor we klanten kunnen voorzien van zogenaamde rightsizing. Unica ICT Solutions zal de klant voorzien van advies over rightsizing maar ook bijvoorbeeld wanneer een klant kosten kan besparen door reserveringen af te nemen bij Microsoft.
 

Snelle diagnose

Kortom, Azure Check-up is een snel en eenvoudig middel om de huidige status van een Azure-omgeving in kaart te brengen op basis van vier belangrijke aandachtsgebieden. Het resultaat van deze analyse wordt met je besproken en waar nodig kan Unica ICT Solutions van dienst zijn om eventuele optimalisaties die in de scan naar voren komen, in de omgeving door te voeren. Als er behoefte is om het beheer van je Azure-omgeving uit te besteden, dan biedt Unica ICT Solutions diverse beheerpakketten aan.
 


Ook een Azure Check-up uit laten voeren door onze Cloud Medics?

Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.