“Ik vind het leuk dat Unica Industry Solutions nieuwe ontwikkelingen omarmt” | Unica

“Ik vind het leuk dat Unica Industry Solutions nieuwe ontwikkelingen omarmt”

Peter Spijkers werkt 90 weken bij Unica

Peter Spijkers werkt 90 weken bij Unica

Unica bestaat 90 jaar! Om dat te vieren zetten we medewerkers in het zonnetje die ook iets bijzonders hebben met het getal 90. Dit keer: Peter Spijkers, systeemarchitect voor de operationele technologie bij Unica Industry Solutions in Zwolle. Hij was onlangs 90 weken in dienst.

Peter Spijkers werkt al zestien jaar met veel plezier in de industriële automatisering. Als software-engineer voerde hij projecten uit voor diverse system integrators. In 2014 en 2015 deed hij dit voor Unica Industry Solutions (toen nog Unica Industrial Projects). Maar toen Peter de kans kreeg om als engineer Operationele Technologie (OT) aan de slag te gaan bij FrieslandCampina, een klant van Unica, greep hij deze met beide handen aan. “We leven in een veranderende wereld waar steeds meer computersystemen op elkaar worden aangesloten. Als engineer OT beheer je alles wat er in een fabriek wordt aangestuurd. Dat is enorm interessant en leerzaam.”

Terug bij Unica Industry Solutions voelt Peter zich als een vis in het water.

Functie op maat
Twee jaar geleden kreeg Peter een telefoontje van Arjen Bos, sinds 2019 directeur van Unica Industry Solutions. “Arjen vertelde dat hij het bedrijf verder wilde uitbouwen naar een strategische en technologische partner voor de industrie. Hij vroeg of ik mijn domeinkennis voor Unica wilde inzetten om dat doel te bereiken.” Hoe langer Peter erover nadacht, des te meer zin hij kreeg om terug te keren naar zijn vorige werkgever. “Ik zat inmiddels zes jaar bij FrieslandCampina en was wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. Unica was in de tussentijd flink gegroeid, zowel qua omvang als naamsbekendheid. Ik zag dat ze met de goede dingen bezig waren. Bij de kennismaking met de Unica-bedrijven in het cluster was er meteen een match. En toen er voor mij ook nog een functie op maat werd gecreëerd, was ik om.”

Nieuwe technologieën
Terug bij Unica Industry Solutions voelt Peter zich als een vis in het water. “Samen met enkele collega’s ben ik de vliegende keep van de Unica-bedrijven in ons cluster. Van consultancy tot het meedraaien in een project; mijn werk is divers en ik heb veel vrijheid. Daarnaast mag ik seminars en trainingen volgen om mijn kennis van nieuwe technologieën op peil te houden. Dat is enorm belangrijk om onze groeiambitie te kunnen realiseren.”

Peter vindt het leuk dat Unica Industry Solutions nieuwe ontwikkelingen omarmt, zoals Siemens SIMATIC PCS neo. “Dankzij deze methode van procesautomatisering, die veel wordt gebruikt in fabrieken, zijn wij in staat om steeds grotere en complexe projecten uit te voeren. Dat maakt ons bedrijf interessant voor klanten én werknemers”, zegt Peter, die onlangs een oud-collega bij Unica binnenhaalde. “Unica is een interessant bedrijf voor softwareontwikkelaars en wij kunnen ze goed gebruiken!”

“Samen met enkele collega’s ben ik de vliegende keep van de Unica-bedrijven in ons cluster."

Verjaardagswens
Peter brengt het Unica-motto ‘Samen maken we de toekomst’ dagelijks vol overtuiging in de praktijk. “Unica is een bedrijf met een rijke historie en langdurige klantrelaties. Door overnames van jonge bedrijven staat het tegelijk helemaal in het ‘hier en nu’. We boren nieuwe markten aan en werken onderling steeds beter samen. Zo heb ik een jaar geleden samen met collega’s van Unica ICT Solutions een webinar georganiseerd over cybersecurity in de industrie; een hot topic. Ik hoop dat we als groep nog veel meer gaan samenwerken, want dat is leuk én levert mooie dingen op. Want het is toch uniek dat je als bedrijf met al je vraagstukken bij één Unica terecht kan?”

Peter heeft nog een wens voor zijn jarige werkgever: “Ik wens Unica Industry Solutions een mooie toekomst met nog meer innovatieve projecten waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. En ik zou het persoonlijk heel gaaf vinden als Unica over de landsgrenzen heen gaat en ook internationaal succesvol wordt.”

Peter Spijkers werkt 90 weken bij Unica: “Ik vind het leuk dat Unica Industry Solutions nieuwe ontwikkelingen omarmt”