Siemens benoemt Unica Industry Solutions tot Alpha partner

Siemens benoemt Unica Industry Solutions tot Alpha partner

Unica Industry Solutions en Siemens Nederland verlengen de samenwerking als paneelbouwpartners. Unica Industry Solutions is daarbij officieel benoemd tot Alpha partner van Siemens. Het partnerschap houdt in dat Unica hoofd-, sub- en onderverdeelsystemen van de Siemens Alpha serie kan ontwerpen en calculeren. Dit geldt ook voor de nieuwe Alpha 3200 en de Sivacon S4 systemen. Daarna kan Unica deze fabriceren volgens de daarvoor gestelde normen (IEC61439), testen en opleveren in de werkplaats.

De keuze van Siemens Nederland voor Unica Industry Solutions als een partner is gebaseerd op de jarenlange prettige samenwerking die beide bedrijven hebben op het gebied van industriële automatisering. Unica was op zoek naar uitbreiding van leveranciers voor verdeelinrichting. Bij de industriële besturingspanelen wordt al jarenlang naar tevredenheid gebruik gemaakt van de componenten van Siemens. Het was dan ook een logische stap om verbreding van het portfolio te zoeken bij de bestaande leverancier. Dat resulteerde in verlenging van het partnerschap en toekenning van de Alpha partnerstatus.

Als onderdeel van het verstevigde partnerschap gaan Siemens en Unica Industry Solutions elkaar ondersteunen bij het realiseren van projecten en de samenwerking die er al vele jaren is op het gebied van industriële automatisering verder uitbouwen. Naast de oplossingen van Siemens, biedt Unica Industry Solutions op het gebied van paneelbouw ook oplossingen van Hager voor het bouwen van UNIVERS (max. 1600A) en UNIMES (max. 6300A) verdeelinrichtingen. Tevens bouwt Unica verdeelinrichtingen van ABB, Eaton, Schneider en Rittal. Met deze leveranciers is eveneens een intensieve samenwerking met betrekking tot ontwerp en fabricage.

Meer weten wat Unica Industry Solutions kan betekenen op het gebied van paneelbouw? Klik hier voor meer informatie.

Unica Industry Solutions - partnership Siemens
Dick Roo (Siemens Nederland) & Jaap van der Velde (Unica Industry Solutions)