Unica bereikt overeenstemming met Imtech Building Services

Unica bereikt overeenstemming met Imtech Building Services

Unica heeft overeenstemming bereikt met de curator over de nieuwe start van een deel van de voormalige bedrijfsactiviteiten van het vorige week failliet verklaarde Imtech Building Services B.V. Het betreft bedrijfsactiviteiten op het gebied van ontwerp en realisatie, beheer en onderhoud van technische installaties in gebouwen, brandbeveiliging-installaties en meet – en regeltechniek. Bij deze bedrijfsactiviteiten zijn momenteel ruim 800 medewerkers werkzaam.

Met deze overeenstemming heeft Unica toegang gekregen tot installatie-, klant- en personeelsgegevens. Met deze kennis is Unica in staat de werkzaamheden voor klanten van Imtech Building Services te continueren. Unica streeft ernaar zoveel mogelijk lopende werkzaamheden en medewerkers van Imtech Building Services over te nemen.

Unica richt zich als technische dienstverlener op dezelfde activiteiten als Imtech Building Services. Het bedrijf heeft met deze activiteiten reeds een sterke positie in de Nederlandse markt. Unica beoogt de continuïteit voor opdrachtgevers en medewerkers zo goed mogelijk te waarborgen.

De betreffende activiteiten van Imtech Building Services worden geïntegreerd in de bestaande organisatie van Unica. Het management van Imtech Building Services is hierbij nauw betrokken.

John Quist, CEO van Unica: “Na een onzekere periode voor de betrokken opdrachtgevers en medewerkers werken we er hard aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te creëren. We kennen Imtech Building Services als een degelijke partij die breed wordt gerespecteerd in de markt met zeer betrokken en kundig personeel.

De activiteiten van Imtech Building Services passen goed bij die van Unica. Deze overname versnelt de groei van de kernactiviteiten van Unica. Wij hebben als familiebedrijf een historie van meer dan 80 jaar, zijn winstgevend, hebben een gezonde financiële positie en hebben een goede basis om deze activiteiten in de bestaande bedrijfsvoering te integreren.”

Over Unica

Unica is met 14 vestigingen, 9 gespecialiseerde bedrijven, 3 regionale projectenbedrijven en circa 1700 medewerkers de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland. Unica ontzorgt haar opdrachtgevers met duurzame, technologische oplossingen voor comfort, veiligheid en communicatie. Opdrachtgevers van Unica zijn o.a. het onderzoeksinstituut DIFFER, De Markthal in Rotterdam, ABN-AMRO, Hilton Schiphol, Ziggo, ziekenhuis Isala te Zwolle en het Medisch Spectrum Twente.

Voor meer informatie:
Pressworks

Dick Haijma

Tel. 06- 171 43 286

Email: d.haijma@pressworks.nl