Slimme gebouwen | Unica

Slimme gebouwen

Slimme gebouwen

Een 'slim gebouw' is een gebouw waarin slimme, innovatieve technieken zijn geïntegreerd die zorgen voor verbetering van de werk- en leeromgeving. Dankzij allerlei intelligente elementen kunnen we ervoor zorgen dat er een flexibele, comfortabele en veilige omgeving ontstaat voor gebruikers.

Intelligente gebouwautomatisering

Unica heeft de kennis in eigen huis om alle technische installaties in en rondom een gebouw te integreren door middel van intelligente gebouwautomatisering. Deze manier van automatisering zorgt voor een uniforme aansturing van alle gebouwfuncties. Het resultaat in een gebouw? Een optimaal omgevingsklimaat door betrouwbare installaties met een laag energieverbruik.

Internet of Things (IoT) de toekomst van gebouwautomatisering

Onmiskenbaar bepalend voor de toekomst van intelligente gebouwautomatisering en gebouwbeheer is de opmars van Internet of Things. Hierdoor ontstaan er ontelbaar nieuwe mogelijkheden om de omgeving en ruimtes op een vernieuwende manier te gebruiken en in te richten. De technologie is in staat om de behoeften van gebruikers te herkennen en de gebouwfuncties hierop aan te passen. Unica biedt de nieuwste innovaties en oplossingen op het gebied van Internet of Things. IoT maakt het dagelijks leven een stuk comfortabeler en prettiger, het bespaart op de lange termijn veel tijd, kosten en energie.