Monitoring & Advies | Unica

Monitoring & Advies

Monitoring & Advies

Inzicht in de prestaties van gebouwen

Ontdek hoe u de prestaties van uw gebouw en HVAC installaties kunt monitoren met het eenvoudig te integreren data analyse pakket van Unica Building Services

Slecht functionerende HVAC installaties

Een niet goed functionerende HVAC installatie leidt tot klachten over het binnenklimaat. Daarnaast zorgt dit gemiddeld ook tot 25 tot 30% verhoging van het energieverbruik. Deze beiden factoren resulteert in verhoogde kosten voor het onderhouden en exploiteren van het gebouw. Door prestaties van de HVAC installaties op afstand te monitoren wordt inzichtelijk of deze techniek een afwijkende prestatie levert, zoals gelijktijdig koelen en verwarmen, in bedrijf zijn buiten het klokprogramma of afwijkingen in sturingen en temperaturen.

Unica is expert op gebied van monitoren van gebouwen en installaties

Unica integreert data analyse op een eenvoudige manier met het GBS van uw gebouw. Hierdoor worden installaties gemonitord op afwijkende prestaties en wordt inzichtelijk hoe deze prestaties verbeterd kunnen worden, zodat het binnenklimaat comfortabeler wordt en energieverbruik van de installatie verlaagd kan worden.

Wat u kunt verwachten? 

  • Het koppelen van het GBS systeem met data analyse
  • Analyse van prestaties van de HVAC installaties
  • Optimalisatie van de afregeling van de installaties 
  • Advies over volgende stappen op weg naar Smart Building met behulp van Building Insight

 

Waarmee kunnen wij je helpen?