Block titel

Unica Industry Solutions

Tekst

Turnkey systeemintegratie

Unica Industry Solutions is specialist in industriële dienstverlening. Procesinstallaties zijn opgebouwd uit verschillende technieken om producten te fabriceren. Deze technieken maken het eindproduct uniek en zijn vaak specifiek voor de betreffende toepassing ontwikkeld. Unica Industry Solutions is de systeemintegrator die al deze technieken met elkaar koppelt en laat samenwerken. Of het nu gaat om werktuigbouwkundige installaties, het aansturen van processen of het ontwikkelen van software die het geheel intelligent maakt; Unica Industry Solutions denkt mee vanaf het concept en zorgt voor de engineering en complete realisatie. Daarnaast zorgt Unica Industry Solutions voor de perfecte omstandigheden op het gebied van klimaat, veiligheid en energievoorziening om het productieproces optimaal te laten functioneren.

Actueel

Siemens benoemt Unica Industry Solutions tot Alpha partner

Unica Industry Solutions en Siemens Nederland verlengen de samenwerking als paneelbouwpartners. Unica Industry Solutions is daarbij officieel benoemd tot Alpha partner van Siemens. Het partnerschap houdt in dat Unica hoofd-, sub- en onderverdeelsystemen van de Siemens Alpha serie kan ontwerpen en calculeren. Dit geldt ook voor de nieuwe Alpha 3200 en de Sivacon S4 systemen. Daarna kan Unica deze fabriceren volgens de daarvoor gestelde normen (IEC61439), testen en opleveren in de werkplaats.
 

Goede resultaten Unica in 2017

Omzet nadert € 400 miljoen en sterke stijging nettowinst

Unica, de grootste onafhankelijke technisch dienstverlener van ons land, heeft in het afgelopen jaar een sterke groei geboekt. De omzet groeide met meer dan 10% naar € 398 miljoen (2016: € 359 miljoen) en de nettowinst steeg met bijna 50% naar € 17,6 miljoen (2016: € 12,0 miljoen). Met deze resultaten was het afgelopen boekjaar voor Unica het beste in zijn bijna 85-jarig bestaan. De omzetstijging en de resultaatverbetering werden gerealiseerd door autonome groei, want de effecten van de twee in 2017 gerealiseerde acquisities worden vanaf 2018 zichtbaar. Unica voorziet voor de komende jaren een verdere groei van de omzet richting € 500 miljoen.

Jaarverslag 2017

2017 was voor Unica een jaar vol dynamiek. De wijziging in de aandeelhouderstructuur en de acquisities van Pro-Fa Automation en Nsecure sprongen daarbij het meest in het oog en krijgen hun effect in de komende jaren. De autonome groei en verdere professionaliseringsslagen die Unica in 2017 doormaakten, vormden de grootste bijdrage aan de verbetering van de recordresultaten die Unica in het afgelopen jaar realiseerde.