Proces utilities

Energy
De industrie verbruikt behoorlijk veel energie. Unica Industry Solutions levert energievoorzieningen vanaf middenspanning, maar ook hoofdverdelers en Motor Control Centres (MCC’s). Op het gebied van gasaansluitingen levert Unica Industry Solutions leidingwerk volgens SCIOS. Het onafhankelijke Unica-bedrijf Hellemans Consultancy helpt om de energiekosten te verlagen door slim energie in te kopen.

Climat
Specialistische klimaatbeheersing in een productie-omgeving is essentieel voor een hygiënische productie. De aanleg en besturing hiervan verschilt hierbij behoorlijk van de standaard utiliteit HVAC’s. Unica Industry Solutions heeft ervaring met deze specialistische installaties en integreert de aansturing hiervan vaak in het zelfde PLC-platform als de productiebesturing. Bij sommige voedselproducerende bedrijven zijn de klimaatomstandigheden essentieel voor de kwaliteit van het eindproduct, zoals bij het produceren van brood. Hiervoor biedt Unica Industry Solutions specifieke oplossingen om temperatuur en vocht lokaal exact te regelen.

Fire Safety
Productiemiddelen zijn kostbaar en productiestilstand betekent vaak direct omzetderving. Het gespecialiseerde bedrijf Unica Fire Safety biedt een uitgebreid pakket maatregelen en oplossingen op het gebied van branddetectie, sprinklerinstallaties en watermist en is toonaangevend in de Nederlandse markt.

ICT
Nieuwe installaties in de procesindustrie zijn tegenwoordig op IP-technologie gebaseerd. Procesapparatuur is intelligent geworden en via een internetverbinding te benaderen. Door kantoor- en procesautomatisering aan elkaar te koppelen doet Smart Industries zijn intrede. ICT is daarmee een onmisbaar onderdeel geworden binnen de industrie, wat in belang alleen maar verder toeneemt. Unica Industry Solutions biedt geavanceerde oplossingen op het gebied van infrastructuur, beheer, cloud computing en Internet of Things. Mede vanuit de expertise van de andere Unica-bedrijven, weet Unica Industry Solutions als geen ander hoe data beheerd kan worden en security gegarandeerd kan worden.