Nsecure bezit SOC 2 Type II | Unica

Nsecure bezit SOC 2 Type II

Nsecure bezit SOC 2 Type II

Nsecure, onderdeel van Unica Groep, heeft sinds kort de SOC 2 Type II Assuranceverklaring, een zeldzaamheid binnen de access & security branche. Daarmee zijn persoonsgegevens die Nsecure verwerkt als IT security dienstverlener veiliger dan ooit. Alex Smaling, manager business Identity & Cloud services bij Nsecure: "Dit is momenteel de heilige graal op het gebied van IT-security en wat ons betreft het nieuwe minimum. Wij zijn het aan onze klanten verplicht om altijd voorop te lopen."

Alex Smaling, manager business Identity & Cloud services bij Nsecure

Accountantsverklaring
Hugo Gerritse, Information Security & Privacy consultant bij Nsecure legt uit: "SOC 2 definieert criteria voor het beheren van klantgegevens op basis van vijf 'trustserviceprincipes': beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy. SOC 2 is een accountantsverklaring die is ontwikkeld om inzicht te geven in de kwaliteit van IT diensten, deze aantoonbaar te hebben en ook de effectieve werking van de processen en bijbehorende maatregelen periodiek te toetsen." 

Hoogst haalbare zekerheidsniveau
Alex Smaling ziet dat er een groeiende behoefte is bij grote organisaties voor meer zekerheid rondom IT diensten en gegevensverwerking. Smaling: "Nsecure werkt voor de top-500 bedrijven van Nederland: organisaties die duizelingwekkende hoeveelheden data moeten verwerken. Toen wij merkten dat klanten een groot belang hebben bij een hoge graad van IT-security en een SOC 2 Type II verklaring, zijn we aan de slag gegaan. Nog geen jaar later kunnen we het hoogst haalbare zekerheidsniveau bieden. Daarmee zijn we één van de eersten in Nederland binnen onze branche.”

Het hele artikel over de door Nsecure behaalde SOC 2 is te lezen op nsecure.nl.

Alex Smaling, manager business Identity & Cloud services bij Nsecure.jpg
Alex Smaling, manager business Identity & Cloud services bij Nsecure