‘Tower Ten’ van WTC Amsterdam bereikt hoogste punt | Unica

‘Tower Ten’ van WTC Amsterdam bereikt hoogste punt

‘Tower Ten’ van WTC Amsterdam bereikt hoogste punt


Op 9 juni is er op de bouwplaats stilgestaan bij het behalen van het hoogste punt van ‘Tower Ten’, de nieuwbouw uitbreiding van het World Trade Center (WTC) aan de Zuidas in Amsterdam. Het grootste kantoorgebouw van Nederland wordt momenteel uitgebreid met de bouw van ‘Tower Ten’ ter grootte van circa 32.000 m². Unica legt hier de technische installaties aan. Daarnaast vindt er volledige renovatie plaats van Toren D, die met de nieuwbouw wordt verbonden. Ook hier legt Unica de technische installaties aan, daarnaast verzorgt Unica Fire Safety de brandveiligheidsvoorzieningen in de nieuwbouw.

Momenteel vindt op het project 'Tower Ten' van het WTC in Amsterdam zowel de ruwbouwfase als de afbouwfase plaats. Dit houdt in dat Unica deels bezig is met het aanbrengen van de infravoorzieningen, maar op andere bouwdelen inmiddels het klimaatplafond en de verlichting aan het monteren is. Unica werkt vanuit verschillende disciplines uit het netwerk van bedrijven aan de nieuwbouw aan de Zuidas. Zo werkt Unica Building Projects aan de elektrotechnische, werktuigbouwkundige- en sanitaire installaties. De sprinklerinstallaties worden verzorgd door Unica Fire Safety en Unica Datacenters werkt in de nieuwbouw aan de installatie van alle netwerk infrastructuur en connectiviteitsoplossingen binnen het gebouw. De intelligente gebouwautomatisering (meet- en regeltechniek) wordt gerealiseerd door Unica Building Automation.  

160.000 m2 kantoorruimte
WTC Amsterdam is een dynamisch zakencentrum waar ongeveer 300 bedrijven zijn gehuisvest. Deze blijven tijdens de revitalisering en nieuwbouw onveranderd functioneren. Na de oplevering van de uitbreiding zal het WTC uit 10 torens bestaan, met in totaal bijna 160.000 m2 kantoorruimte. Het WTC is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds dat beheerd wordt door CBRE Global Investors.

Duurzaam WTC 
Duurzaamheid is vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van het gerevitaliseerde en nieuwe WTC Amsterdam. De gebouwen maken gebruik van energieopwekking via een al eerder aangelegde WKO-installatie (Warmte-Koude Opslag) waarbij op een duurzame manier bodemenergie wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen. De nieuwbouw voldoet aan de hoge BREEAM-NL Excellent standaard. De uitbreiding van het WTC zal op een positieve manier bijdragen aan de duurzaamheiddoelstellingen van opdrachtgever, het CBRE Dutch Office Fund.
 

Tower Ten in Amsterdam bereikt het hoogste punt