“Als dit de standaard is hier, ga ik bij Unica een mooie toekomst tegemoet” | Unica

“Als dit de standaard is hier, ga ik bij Unica een mooie toekomst tegemoet”

“Als dit de standaard is hier, ga ik bij Unica een mooie toekomst tegemoet”

Eddy Kranenburg werkt 90 minuten bij Unica

Unica bestaat 90 jaar! Om dat te vieren zetten we medewerkers in het zonnetje die ook iets bijzonders hebben met het getal 90. Dit keer: Eddy Kranenburg, die 90 minuten in dienst is als manager projecten bij Unica Building Projects in Arnhem.

Zijn eerste werkdag is amper anderhalf uur oud als we Eddy Kranenburg bellen om te vragen hoe het hem tot dusverre bevalt bij Unica. “Het is hectisch met veel informatie en het leren kennen van nieuwe mensen en systemen. Precies zoals dat hoort op een eerste werkdag”, zegt Eddy nuchter. “Maar ik word goed opgevangen, hoor. Het voelt eerlijk gezegd alsof ik in een warm bad ben beland. De sfeer is goed en mijn collega’s zijn allemaal heel enthousiast, geïnteresseerd en betrokken. Als dit de standaard is voor hoe het bij Unica gaat, ga ik hier een mooie toekomst tegemoet.”

“Ik kende Unica van naam en faam. Het is een grote, stabiele organisatie die mooie projecten uitvoert en zich al 90 jaar staande houdt en weet te groeien in een roerige branche. Dat vind ik knap."

Digitaal
Eddy heeft een bedrijfskundige en bouwkundige achtergrond, maar belandde direct na zijn opleiding in de installatietechniek. Om er nooit meer uit te vertrekken. Eddy: “Ik speelde volleybal op hoog niveau en mijn trainer werkte bij een installatieadviesbureau in Den Haag. Zodoende kwam ik in de installatietechniek terecht. Ik was jong en gedreven en kreeg de kans om me om te scholen tot installatietekenaar. In die tijd was ik een van de eersten die digitaal kon tekenen.” 
Bij de installatiebedrijven waar Eddy daarna werkt, blijkt zijn bouwkundige basis altijd een voordeel. “Je hoort weleens dat het haat en nijd is tussen een bouwer en een installateur, terwijl het natuurlijk veel beter is voor een project als er over en weer begrip is. Als je je kunt verplaatsen in de andere kant van de tafel. Daar ligt mijn toegevoegde waarde. Daarnaast wil ik als oud-topsporter nog steeds altijd de beste zijn en winnen! En ik vind verduurzaming belangrijk. Ik wil ervoor zorgen dat mijn kinderen, en straks hun kinderen, ook nog een goede wereld hebben om in te leven.”

Goed verhaal
Als je met Eddy praat, kun je je goed voorstellen dat zijn laatste werkgever hem met pijn in het hart zag vertrekken. “Ik was niet op zoek naar een andere baan, maar een oud-collega die naar Unica was gegaan bleef maar aandringen dat ik echt een keer met Unica moest gaan praten. Dat maakte me nieuwsgierig”, zegt Eddy. “Ik kende Unica van naam en faam. Het is een grote, stabiele organisatie die mooie projecten uitvoert en zich al 90 jaar staande houdt en weet te groeien in een roerige branche. Dat vind ik knap. En voor een groot bedrijf heeft Unica een verrassend platte organisatie. De gesprekken met onder anderen algemeen directeur William Swinkels van Unica Building Projects verliepen heel open, ontspannen en informeel. Het verhaal van Unica sprak me ook aan. We staan voor de uitdaging om de energietransitie nu écht vorm te geven. Unica investeert in nieuwe concepten, systemen en goede mensen om de juiste dingen te kunnen doen. Hoe meer Unica-medewerkers ik ontmoette en hoorde over de visie, hoe enthousiaster ik werd. Ik dacht: hier wil ik graag onderdeel van uitmaken!”

Verjaardagswens
Nadat hij de grote projecten had overgedragen, besteedde Eddy de laatste maand bij zijn vorige werkgever aan het oplossen van problemen bij klanten. “Eén opdrachtgever was zo enthousiast over mijn werkwijze, dat hij graag met me verder wil. In mijn eerste week bij Unica heb ik dus al meteen een gesprek over een mogelijk nieuw project. Dat is natuurlijk een lekkere binnenkomer”, lacht Eddy. Hij hoopt dat dit het begin is van een mooie carrière bij Unica. Of, zoals hij het zegt: “Unica, van harte gefeliciteerd met je 90ste verjaardag! Ik kijk ernaar uit om de komende tien jaar samen succesvol te zijn om daarna jouw 100ste verjaardag te mogen vieren.”

“Unica, van harte gefeliciteerd met je 90ste verjaardag! Ik kijk ernaar uit om de komende tien jaar samen succesvol te zijn om daarna jouw 100ste verjaardag te mogen vieren.”