BIM4ALL en Unica slaan handen ineen | Unica

BIM4ALL en Unica slaan handen ineen

BIM4ALL en Unica slaan handen ineen

BIM (Building Information Modeling) is voor veel medewerkers een dagelijks onderdeel van het werk: druk bezig met het maken, analyseren, visualiseren, beheren en uitwisselen van gebouwinformatie. De kennis over BIM groeit binnen Unica, en in steeds meer bedrijven wordt er veelvuldig met BIM gewerkt. Om te zorgen voor voldoende kennis over de binnen Unica afgestemde werkwijze in het modelleren is er binnen Unica Building Projects een BIM leertraject voor medewerkers ontwikkeld in samenwerking met BIM4ALL. Het traject is vanaf nu voor heel Unica centraal beschikbaar via Studica, het online leerplatform van Unica.

Trainen in vier fases
In vier fases - leren, toepassen, groeien en specialiseren - krijgen medewerkers van Unica gezamenlijk een basis in BIM engineering en is er een mogelijkheid om door te groeien naar een volgend niveau. Het (klassikale) BIM leertraject is in samenwerking met BIM4ALL ontwikkeld door de BIM vertegenwoordigers van verschillende regio’s binnen het Unica-cluster Building Projects. BIM4ALL is een gespecialiseerde opleider. Door de samenwerking die Unica met de opleider is gestart kan Unica nu ook voor andere diensten terecht bij BIM4ALL. Zo kan BIM4ALL ook ingezet worden voor het uitwerken van BIM modellen, het maken van een 3D scan of het inzetten van tijdelijk personeel. "Dankzij de samenwerking tussen de regio’s en BIM4ALL kunnen we nu alle Unica medewerkers over BIM leren en ontwikkelen op eenzelfde manier, leren we elkaar kennen, spreken we één taal, kunnen we elkaars kennis benutten, beter samenwerken, en groeien!" aldus Charlotte Philips, programmamanager operations & digitalisering bij Unica Building Projects.

Resultaat van samenwerken
Door de handen ineen te slaan is dit leertraject door BIM4ALL, Unica Building Projects en de Shared Service afdelingen Procurement en Leren & Ontwikkelen is er een mooie samenwerking ontstaan waar we als Unica erg trots op zijn. Niels Docter, Manager Training Center bij BIM4ALL is enthousiast: "Samenwerken is de ultieme sleutel tot succes, want het verdeelt de lasten en vermenigvuldigt de mogelijkheden." 

Het resultaat mag er zijn: het leertraject is volledig beschikbaar via Studica (het interne leerplatform), het leertraject kan vaker aangeboden worden en Unica kan vanuit een gezamenlijke taal gaan spreken als het over BIM gaat.  

BIM4ALL en Unica slaan handen ineen